Početna Vijesti "Rakijaški dnevnik" do nagrade u Puli

“Rakijaški dnevnik” do nagrade u Puli

-

Prekjučer je završilo još jedno – 62. po redu – izdanje uglednog Pulskog filmskog festivala (18. – 25. srpnja) na kojem je predstavljen i popriličan broj dokumentarnih naslova.

Do jedne od nagrada došlo je tek jedno nefikcijsko ostvarenje, i to “Rakijaški dnevnik” (2015., Hrvatski filmski savez) Damira Čučića, neobični eksperimentalni dokumentarac o Ericu Mariji Stromu (Mario Haber), strastvenom proizvođaču rakije u kućnoj radinosti.

“Rakijaškom dnevniku” tako je pripala Zlatna arena za oblikovanje zvuka koju je osvojio Martin Semenčić, dok je o nagradi u Hrvatskom dugometražnom programu, odlučivao žiri u sastavu: Maurizio Braucci (filmski kritičar), Bernd Buder (programski savjetnik Berlinale Foruma), Zlatko Burić (glumac), Srđan Kurpjel (majstor tona) i Kristijan Milić (redatelj).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.