Početna Vijesti Tek jedan hrvatski dokumentarac na 21. Sarajevo Film Festivalu

Tek jedan hrvatski dokumentarac na 21. Sarajevo Film Festivalu

-

21. izdanje uglednog Sarajevo Film Festivala održat će se od 14. do 22. kolovoza ove godine, a nedavno je službeno predstavljen i natjecateljski program u dokumentarnoj konkurenciji.

Selektorica ovog dijela programa je Rada Šešić, koja je kapiju otvorila tek jednom hrvatskom ostvarenju, i to Hulahopovom dokumentarcu “Lijepo mi je s tobom, znaš” (2014., Eva Kraljević).

Manjinska Factumova koprodukcija, film “U potrazi za snom” (2014) Mladena Mitrovića o razasutim glumcima dječjeg filma “Haustorče”, također je uvršten u službenu konkurenciju. U istu su pak aterirali neki već poznati dokumentarci koje smo vidjeli na ovogodišnjem ZagrebDoxu, poput “U mraku” (2014) Gorana Stankovića, “Beskućnika” / “Drifter” (2014) Gábora Hörchera, “Kainove djece” / “Káin gyermekei” (2014, Marcell Gerö) itd.

Cjelokupni popis službene sarajevske doku-konkurencije provjerite na web stranici 21. SFF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.