Početna Vijesti Poznati pobjednici 20. "Revije" i 8. FRFF-a

Poznati pobjednici 20. “Revije” i 8. FRFF-a

-

Foto: Filmska revija mladeži / Four River Film Festival

U Karlovcu je u subotu službeno završila 20. Filmska revija mladeži, kao i njen međunarodni suputnik, 8. Four River Film Festival. Grand prix obje manifestacije osvojio je danski igrani film “Nakon meča” / “Aftermatch” redatelja Adama Paaskea iz filmske grupe Station Next.

Prema riječima stručnog suda, kojeg su ove godine činili Alexandre Juruena, Rada Šešić i Cheryll Hidalgo, žiri je prepoznao odličnu glumu i jake emocije koje je izazvao kod publike prikazujući proces tugovanja. Kamera je izvrsno pratila priču i ostavila prostor publici kako bi se poistovjetila s boli središnjeg lika. Ovaj film, zaključio je ocjenjivački trojac, uistinu je zaslužio našu najveću zahvalnost.

U dokumentarnoj konkurenciji 20. Filmske revije mladeži slavio je film “Kuća puna Save” (2015) Marija Mateljića iz MMC SKIG iz Gunje, čija radnja prati nedavnu poplavu u Gunji.

Uz službene, ove su godine dodjeljene i dvije posebne nagrade – Tin Vučković, član udruge Izvan Fokusa i dugogodišnji član organizacijskog tima Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, dobio je nagradu odlaska na danski filmski kamp Talent Camp Odense, a Leo Vitasović, mladi redatelj filma “Govorna pošta”, osvojio je odlazak u Seattle i to na Prodigy Camp.

Na edukativnoj tribini pod nazivom Kako od srednjoškolskog filmaša postati uspješan filmski profesionalac? svoje iskustvo, znanje i savjete prenijeli su direktor fotografije Boris Poljak, dramaturg Luka Rukavina, redateljica i producentica Tiha K. Gudac, glumac Frano Mašković, kuratorica filmskih festivala Rada Šešić, članica selekcijske komisije Revije i Festivala i profesorica medijske kulture Ana Đordić, mladi glumac Filip Mayer te redatelj Leo Vitasović.

Ostale nagrade i informacije potražite na službenoj stranici oba festivala.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Hrvatski dokumentarci na posebnom izdanju ZagrebDoxa

U sklopu ovogodišnjeg posebnog izdanja ZagrebDoxa (4. - 11.10.) bit će prikazano dvanaest hrvatskih filmova.

Otvorene prijave za 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Otvorene su prijave za 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva, koja će se održati u Buzetu.

Dodijeljeni 72. Kreativni Emmyji i 41. Emmyji za najbolje vijesti i dokumentarne filmove

Doznali smo pobjednike 72. Kreativnih Emmyja i 41. Emmyja za najbolje vijesti i dokumentarne filmove.

U utorak počinje 4. Arteria – tjedan filma o umjetnicima

Ovog utorka u Zagrebu počinje četvrta Arteria - tjedan filma o umjetnicima u organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC).

“Inconvenient Indian” do glavne doku-nagrade 45. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu

Prije nekoliko dana dodjelom nagrada i priznanja završio je 45. Međunarodni filmski festival u Torontu (10. - 19.9.).

U petak se ponovno otvaraju vrata Dokukina KIC

U petak, 25. rujna ponovno se otvaraju vrata Dokukina KIC, jedinstvenog kina specijaliziranog za dokumentarce u centru Zagreba.

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

U suradnji s HAVC-om, DOK Leipzig je otvorio poziv hrvatskim autorima za prijavu na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa.

3. AJB DOC: U srazu s virtualnim

Donosimo osvrt na 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans, koji se u nešto drugačijim okolnostima održavao od 11. do 15.9.

Šesnaest filmova u Međunarodnoj konkurenciji 16. ZagrebDoxa

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu u natjecateljskoj konkurenciji prikazat će se i šesnaest filmova iz međunarodnog programa.

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.