PočetnaVijestiPoznati pobjednici 20. "Revije" i 8. FRFF-a

Poznati pobjednici 20. “Revije” i 8. FRFF-a

-

Foto: Filmska revija mladeži / Four River Film Festival

U Karlovcu je u subotu službeno završila 20. Filmska revija mladeži, kao i njen međunarodni suputnik, 8. Four River Film Festival. Grand prix obje manifestacije osvojio je danski igrani film “Nakon meča” / “Aftermatch” redatelja Adama Paaskea iz filmske grupe Station Next.

Prema riječima stručnog suda, kojeg su ove godine činili Alexandre Juruena, Rada Šešić i Cheryll Hidalgo, žiri je prepoznao odličnu glumu i jake emocije koje je izazvao kod publike prikazujući proces tugovanja. Kamera je izvrsno pratila priču i ostavila prostor publici kako bi se poistovjetila s boli središnjeg lika. Ovaj film, zaključio je ocjenjivački trojac, uistinu je zaslužio našu najveću zahvalnost.

U dokumentarnoj konkurenciji 20. Filmske revije mladeži slavio je film “Kuća puna Save” (2015) Marija Mateljića iz MMC SKIG iz Gunje, čija radnja prati nedavnu poplavu u Gunji.

Uz službene, ove su godine dodjeljene i dvije posebne nagrade – Tin Vučković, član udruge Izvan Fokusa i dugogodišnji član organizacijskog tima Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, dobio je nagradu odlaska na danski filmski kamp Talent Camp Odense, a Leo Vitasović, mladi redatelj filma “Govorna pošta”, osvojio je odlazak u Seattle i to na Prodigy Camp.

Na edukativnoj tribini pod nazivom Kako od srednjoškolskog filmaša postati uspješan filmski profesionalac? svoje iskustvo, znanje i savjete prenijeli su direktor fotografije Boris Poljak, dramaturg Luka Rukavina, redateljica i producentica Tiha K. Gudac, glumac Frano Mašković, kuratorica filmskih festivala Rada Šešić, članica selekcijske komisije Revije i Festivala i profesorica medijske kulture Ana Đordić, mladi glumac Filip Mayer te redatelj Leo Vitasović.

Ostale nagrade i informacije potražite na službenoj stranici oba festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije