PočetnaVijestiOtvoren natječaj za 13. Zagreb Film Festival

Otvoren natječaj za 13. Zagreb Film Festival

-

Trinaesto izdanje Zagreb Film Festival ove će se godine prvi put umjesto već tradicionalno u listopadu, održati u studenom, točnije od 14. do 22. studenog 2015. na uobičajenim gradskim lokacijama (kina Europa i Tuškanac, Zagrebački plesni centar i dr). Također, ZFF će ove godine trajati jedan dan duže, što će rezultirati još većim brojem projekcija, ali i filmova i programa.

Od srijede, 20. svibnja, aktualan je i natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program ZFF-a; rok za prijave je 15. kolovoz za međunarodnu konkurenciju, odnosno 20. rujan za filmove koji se prijavljuju u program Kockice.

Natjecateljski program uključuje, kao i dosad, debitantske (prve i druge) dugometražne i kratkometražne igrane filmove, a od ove godine ZFF u natjecateljskom programu stavlja fokus na igrane filmove te će dokumentarni filmovi biti prikazivani isključivo u popratnim programima.

Hrvatski autori i autorice svoje filmove u trajanju do 30 minuta mogu prijaviti u natjecateljski program Kockice, i to do 20. rujna. Pravilnik i online prijavnica dostupni su na službenoj internetskoj stranici ZFF-a: www.zff.hr.

Moj prvi film pod selekcijskom palicom filmskog kritičara Nenada Polimca ove godine činit će odabrani debitantski naslovi značajnih bosansko-hercegovačkih redatelja. Velikih 5 već tradicionalno donosi odabrana nova ostvarenja iz najvećih europskih kinematografija (Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske), a i ove će se godine programima Bibijada i Bib PLUS predstaviti filmska ostvarenja namijenjena djeci i mladima.

Na 13. ZFF-u bit će obilježena i 100. godišnjica rođenja i 30. godišnjica smrti kultnog redatelja Orsona Wellesa, koju će popratiti prigodni retrospektivni filmski program, izložba te zbornik filmaševih intervjua za domaće medije.

Program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima, predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svima zainteresiranima za različite aspekte filmske proizvodnje.

U sklopu Industrije održat će se i 4. izdanje radionice Moj prvi scenarij, namijenjene filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Natječaj za ovogodišnju radionicu upravo je otvoren i traje do 15. srpnja, a informacije vezane uz postupak prijave mogu se pronaći na sljedećem linku. Na prethodna tri izdanja sudjelovalo je ukupno osmnaest projekata iz različitih europskih država, od kojih je veliki broj na sigurnom putu prema realizaciji.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.