Početna Vijesti Tri dokumentarca na premijernoj RE-ACT radionici

Tri dokumentarca na premijernoj RE-ACT radionici

-

Tri dokumentarna projekta, od čega dva s hrvatskim korijenima, izabrana su za premijernu RE-ACT radionicu, obznanili su Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar i Audiovizualni fond pokrajine Furlanije-Julijske krajine tijekom Filmskog festivala u Cannesu.

Nefikcijski dio filmske industrije zastupat će “Izgubljena reprezentacija” scenarista i redatelja Jure Pavlovića te producenta Luke Venturina, odnosno “iOtok” redatelja i producenata Mihe Čelara i Nenada Puhovskog. Dokumentarni tercet zatvari talijanski film “1917, godina pobuna” scenarista i redatelja Mura Toninija.

RE-ACT radionica osnovana je u želji za poticanjem međusobne suradnje filmaša s ovih područja, a održavat će se od 2015. do 2017. godine, i to kroz suradnju s međunarodnom razvojnom filmskom platformom TorinoFilmLab (TFL).

Ove godine ukupno je prijavljeno osamnaest projekata, od kojih je u konačni izbor ušlo njih šest. Polaznicima će stručne savjete davati, između ostalog, Stefano Tealdi i Rada Šešić, dok je sama radionica namijenjena dugometražnim igranim, dokumentarnim, animiranim i eksperimentalnim filmovima, uz minimalan financijski poguranac od 10 tisuća eura po projektu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Nun of Your Business” u hrvatskim nezavisnim kinima

"Nun of Your Business" (2020) splitske redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić dolazi u nezavisna hrvatska kina.

Al Jazeera Balkans: “Love Child” i “The Long Shot”

Na programu Al Jazeere Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Love Child" te "The Long Shot".

“Colectiv” – Tranzicijske metastaze 21. stoljeća

Alexander Nanau je "Colectiv" počeo snimati želeći zabilježiti situaciju u Rumunjskoj, a potom je shvatio da je posrijedi kompleks nevaljalosti mnogo širi od europskog.

Online premijera dokumentarnog filma “Slučaj Makavejev ili sudski proces u kinodvorani”

Na platformi volimdokumentarce.net slijedi tjedan posvećen jednom od najradikalnijih i najinovativnijih jugoslavenskih filmaša, Dušanu Makavejevu.

“MLK/FBI” – Tajanstvene vrpce

"MLK/FBI" (2020) Sama Pollarda istražuje opsesiju FBI-ja slavnim političkim aktivistom Martinom Lutherom Kingom mlađim.

Osam novih Factumovih dokumentaraca u produkciji

Unatoč pandemiji koronavirusa i gubitku uredskog prostora, Factum nastavlja s radom na dokumentarnim filmovima.

Otvorene prijave za 4. AJB DOC Film Festival

Otvorene su prijave za 4. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC).

Otvorene prijave za 8. Star Film Fest

Otvorene su prijave za 8. Star Film Fest koji će se održati u Sisku od 26. do 28. kolovoza 2021. godine.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavak serijala “Čistači”

Al Jazeera Balkans u utorak prikazuje drugi dio trodijelnog serijala "Čistači" (2018) redatelja Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka.

50. Međunarodni filmski festival u Rotterdamu: “Pejzaži otpora” – Antifašizam – Juče, danas, sutra

Film "Pejzaži otpora" ne staje samo na osvežavanju našeg ustajalog istorijskog pamćenja, već se unekoliko bavi i sadašnjošću.