PočetnaVijestiTri dokumentarca na premijernoj RE-ACT radionici

Tri dokumentarca na premijernoj RE-ACT radionici

-

Tri dokumentarna projekta, od čega dva s hrvatskim korijenima, izabrana su za premijernu RE-ACT radionicu, obznanili su Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar i Audiovizualni fond pokrajine Furlanije-Julijske krajine tijekom Filmskog festivala u Cannesu.

Nefikcijski dio filmske industrije zastupat će “Izgubljena reprezentacija” scenarista i redatelja Jure Pavlovića te producenta Luke Venturina, odnosno “iOtok” redatelja i producenata Mihe Čelara i Nenada Puhovskog. Dokumentarni tercet zatvari talijanski film “1917, godina pobuna” scenarista i redatelja Mura Toninija.

RE-ACT radionica osnovana je u želji za poticanjem međusobne suradnje filmaša s ovih područja, a održavat će se od 2015. do 2017. godine, i to kroz suradnju s međunarodnom razvojnom filmskom platformom TorinoFilmLab (TFL).

Ove godine ukupno je prijavljeno osamnaest projekata, od kojih je u konačni izbor ušlo njih šest. Polaznicima će stručne savjete davati, između ostalog, Stefano Tealdi i Rada Šešić, dok je sama radionica namijenjena dugometražnim igranim, dokumentarnim, animiranim i eksperimentalnim filmovima, uz minimalan financijski poguranac od 10 tisuća eura po projektu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije