Foto: PR

Veliku poslasticu za hrvatske ljubitelje dokumentarnog filma sutra u 19 sati u Dokukinu KIC zajedničkim snagama spremaju Restart i Subversive Film Festival.

Svoj masterclass održat će trenutno možda i najistaknutiji dokumentarist današnjice, Amerikanac Joshua Oppenheimer, autor za Oscara nominiranog “Čina smaknuća” / “The Act of Killing” (2012) te gotovo sigurnog ovogodišnjeg oskarovskog kandidata, “Pogleda tišine” / “The Look of Silence” (2014).

Oppenheimer je na SFF-u primio i nagradu Wild Dreamer za svoj aktivizam i subverzivan filmski opus koji se trenutno zaustavio na spomenutim ostvarenjima, diljem svijeta slavljenih s oko stotinjak festivalskih nagrada.

Oba filma na svoj način progovaraju o indonezijskom pokolju politički nepoćudnih pojedinaca sredinom 1960-ih, a sam redatelj okupljenima će objasniti vlastite režijske tehnike i pozadinu desetogodišnjeg snimanja u nesumnjivo zahtjevnim uvjetima.

Prije samog predavanja, kao dobar uvod u dolazak vrhunskog dokumentarista, u 16 sati će se organizirati besplatna projekcija “Čina smaknuća”, dok “Pogledu tišine” možete svjedočiti do 15. svibnja, u sklopu Revije dokumentarnih hitova godine: Skriveno – otkriveno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here