PočetnaVijestiŽelimir Žilnik na riječkim Signalima nad gradom

Želimir Žilnik na riječkim Signalima nad gradom

-

Naslovna fotografija: Želimir Žilnik / Foto: Hrvoje Krstičević

Povodom Signala nad gradom, manifestacije povodom 70. obljetnice oslobođenja Rijeke od fašizma, uz ostale popratne događaje bit će organiziran i bogat dokumentarni program.

U petak, 8. svibnja s početkom u 20 sati, u Art-kinu Croatia prikazat će se južnokorejski dokumentarac “Pjesme sa sjevera” / “Songs from the North” (2014), nefikcijski esej Amerikanke s južnorejskim korijenima Soon-Mi Yoo, kojim ona pokušava shvatiti psihologiju i imaginaciju žitelja Demokratske Narodne Republike Koreje.

Dva dana kasnije, u nedjelju, 10. svibnja s početkom u 17 sati, održat će se mala radionica pod nazivom Žilnikove metode, o metodama dokumentarnog filma velikog srpskog redatelja Želimira Žilnika. U 19 sati publici će se prezentirati njegov najnoviji film “Destinacija_Serbistan” (2015), doku-drama o azilantima u Srbiji.

Nakon filma, o imigraciji, imigrantima i trenutnoj situaciji u regiji razgovarat će, uz redatelja, i filozof Nebojša Zelić, Martina Globočnik iz projekta Okus doma za integraciju izbjeglica u šire društvo i Tea Vidović koja se u Centru za mirovne studije bavi radom s azilantima.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije