PočetnaVijestiTri dokumentarca za učenike bjelovarske 5. Osnovne škole

Tri dokumentarca za učenike bjelovarske 5. Osnovne škole

-

Foto: DOKUart

U Bjelovaru je održana posebna projekcija dječjih dokumentarnih filmova za učenike 5. O.Š. za djecu s teškoćama u razvoju. Ukupno su u organizaciji Udruge DOKUart prikazana tri filma: “Hana i Tin” (O.Š. Rudeš), “Afrika” (2. O.Š. Bjelovar) te “Mali princ” koji je nastao na DOKUradionici za osnovnoškolce.

Prvo izdanje DOKUarta također je bilo posvećeno 5. Osnovnoj školi, a sav prihod od karata preusmjeren je za nabavu namještaja za učenički dnevnik boravak. Nakon spomenute projekcije, Udruga DOKUart će tijekom godine organizirati još osam posebnih projekcija u alternativnim prostorima, i to za publiku koja ne može doći u kino, pod motom “Kultura nije elitistička i potreba je svih ljudi”.

Te namjenski osmišljene projekcije uvod su u jubilarni 10. DOKUart koji se u Bjelovaru održava od 4. do 10. listopada 2015., na kojem se očekuju autori iz Norveške, Nizozemske, Njemačke, Bosne i Hercegovine, SAD-a te Hrvatske.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Still: A Michael J. Fox Movie” – U filmskom pokretu

Oskarovac Davis Guggenheim na tržište je izbacio svoj novi dokumentarac, "Still: A Michael J. Fox Movie" (2023).

16. Gledalište Kinokluba Zagrebu u Kinoteci

Od 31 svibnja do 2. lipnja u zagrebačkom Kinu Kinoteka održat će se 16. Gledalište Kinokluba Zagreb.

“Zalagaonica” Łukasza Kowalskog u hrvatskim kinima

U hrvatska kina stiže dokumentarni film "Zalagaonica" (2022) poljskog redatejla Łukasza Kowalskog.

“12:08 Istočno od Bukurešta” u Klubu Pulske filmske tvornice

U Klubu Pulske filmske tvornice danas će biti prikazan dokumentarni film "12:08 Istočno od Bukurešta" (2008) Corneliua Porumboiua.

16. Beldocs: Filmske topologije

Osobitost netom završenog, 16. Beldocsa (Beograd, 10. - 17.5.), možda je upravo inzistiranje na zasebnom srpskom natjecateljskom programu.

16. Subversive Film Festival: “Knit’s Island” – Koliko je ‘stvarna’ virtualna stvarnost

"Knit’s Island" (2023) pored primarne teme granice između stvarnosti i VR-a, istražuje vrlo aktualne teme izolacije i otuđenosti društva.

“Oeconomia” i drugi nastavak “Putinovih svjedoka” na Al Jazeeri Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans ovog će se tjedna prikazati prvi dio filma "Oeconomia", odnosno drugi "Putinovih svjedoka".

“Sakupljači bilja” Jumane Manne najbolji dokumentarac 16. Subversive Film Festivala

Dokumentarni film "Sakupljači bilja" (2022) redateljice Jumane Manne proglašen je najboljim dokumentarcem 16. Subversive Film Festivala.

Grand Prix 32. Dana hrvatskog filma dokumentarcu “Horror Vacui” Borisa Poljaka

Grand Prix 32. Dana hrvatskog filma pripao je dokumentarcu "Horror Vacui" (Hrvatski filmski savez, 2023.) Borisa Poljaka.

32. Dani hrvatskog filma: “Punim plućima” – Bez slatkorječivosti

Studentski dokumentarac Leile Elhoweris "Punim plućima" nadilazi "vježbovnost", govori o svekolikosti i budi pozitivne, konstruktivne porive.