PočetnaVijestiTri dokumentarca za učenike bjelovarske 5. Osnovne škole

Tri dokumentarca za učenike bjelovarske 5. Osnovne škole

|

Foto: DOKUart

U Bjelovaru je održana posebna projekcija dječjih dokumentarnih filmova za učenike 5. O.Š. za djecu s teškoćama u razvoju. Ukupno su u organizaciji Udruge DOKUart prikazana tri filma: “Hana i Tin” (O.Š. Rudeš), “Afrika” (2. O.Š. Bjelovar) te “Mali princ” koji je nastao na DOKUradionici za osnovnoškolce.

Prvo izdanje DOKUarta također je bilo posvećeno 5. Osnovnoj školi, a sav prihod od karata preusmjeren je za nabavu namještaja za učenički dnevnik boravak. Nakon spomenute projekcije, Udruga DOKUart će tijekom godine organizirati još osam posebnih projekcija u alternativnim prostorima, i to za publiku koja ne može doći u kino, pod motom “Kultura nije elitistička i potreba je svih ljudi”.

Te namjenski osmišljene projekcije uvod su u jubilarni 10. DOKUart koji se u Bjelovaru održava od 4. do 10. listopada 2015., na kojem se očekuju autori iz Norveške, Nizozemske, Njemačke, Bosne i Hercegovine, SAD-a te Hrvatske.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.

Fotopokret i kinostazis Abbasa Kiarostamija

U drugom tekstu esejističkog serijala "Mineur/majeur" bavimo se manje poznatim filmovima iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija.

“The History of Time Travel” – Pseudodokumentarac u slobodnoj formi

"The History of Time Travel" Rickyja Kennedyja iz 2014. godine u narativ uvodi fiktivno znanstveno otkriće, točnije motiv vremenskog stroja.

U srijedu u Bjelovaru počinje nova sezona Filmodroma

Već sedmu godinu sastavni dio Bjelovarskog kulturnog ljeta je program "Filmodrom ljetno kino" Udruge DOKUart.

Riječka premijera “Galeba” u Ljetnom Art-kinu

U Ljetnom Art-kinu 3. srpnja održat će se riječka premijera dokumentarnog filma "Galeb" (Greta Creative Network, 2024.) Davida Lušičića.

Parakartografija Luca Moulleta

U ovom esejističkom serijalu "Mineur/majeur" zavirujemo u opskurne - najčešće kratkometražne i srednjemetražne – ćoškove opusa kanonizovanih reditelja.

“Na Adamantu: Nitko nije savršen”: Prva projekcija ovosezonskog “Slučajnog kina” na Molo longu

Na prvoj projekciji ovosezonskog ciklusa "Slučajnog kina" prikazat će se dokumentarni film "Na Adamantu: Nitko nije savršen" (2023).

7. AJB DOC propituje pojam pravde i pravednosti

Sedmi festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) održat će se od 13. do 17. rujna 2024. godine u Sarajevu.

“C.S.A.: The Confederate States of America” – Ropstvo kao izvor humora

"C.S.A.: The Confederate States of America" Kevin Willmotta, poseban je po tome što pseudodokumentarni film spaja sa spekulativnim žanrom alternativne povijesti.