PočetnaVijestiSinoć otvoren 11. ZagrebDox!

Sinoć otvoren 11. ZagrebDox!

-

Foto: ZagrebDox

Projekcijom filma “Bijesne bakice” / “Two Raging Grannies” / “Opprørske Oldemødre” (2013) sinoć je u Centru Kaptol otpočeo 11. Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox. U sljedećih tjedan dana Zagrepčani i njihovi gosti moći će prisustvovati projekcijama preko 150 nefikcijskih naslova iz čitavog svijeta, i to u šesnaest različitih festivalskih programa.

Okupljene uzvanike i gledatelje pozdravio je direktor festivala Nenad Puhovski, a koju prigodnu riječ progovorila je i producentica ZagrebDoxa Lucija Parać. Nakon uvodnih govora publici se putem video poruke obratio redatelj “Bakica” Håvard Bustnes, a isto su nakon završetka filma napravile i njegove glavne protagonistice, Shirley i Hinda.

Nenad Puhovski, direktor ZagrebDoxa:

“Prema nekom mom osjećaju ovo će biti dobar, opušten, zanimljiv festival koji će dostojno uvesti ZagrebDox u drugu deceniju njegova života. Sjajna ekipa omogućuje da stresa bude što manje i da se dokumentarac drugačiji od onog koji smo nekad gledali i snimali prikazuje u Zagrebu te da se tako podrže nove snage, ideje i filmovi.

“Taj susret između svjetskog, europskog, regionalnog i prije svega hrvatskog filma nit je vodilja koja mi se čini vrlo važnom za ovaj festival. No najvažnijim mi se čini kreativan razgovor o filmovima.

“Zbog toga smo ove godine uveli novi program, ZagrebDoXXL, čija je svrha za gledatelje proširiti platformu razgovora sa zanimljivim sugovornicima i stručnjacima kako bi se ostvarilo više dijaloga jer mi se čini da ga u ovoj zemlji još uvijek nedostaje. Mi ga na skroman način pokušavamo progurati onoliko koliko možemo.”


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije