PočetnaNajaveMostra i Sophia Loren u Zagrebu

Mostra i Sophia Loren u Zagrebu

|

Zagreb Film Festival i Talijanski institut za kulturu u Zagrebu i ove godine u hrvatsku prijestolnicu dovode odabrane filmove s netom završeniog izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, popularne Mostre.

Program Venecija u Zagrebu (17. – 21. veljače) bazira se pretežno na igranim filmovima, s izuzetkom dokumentarnog filma “Žene koje su postale mit – Sophia pripovijeda o Loren”“Donne nel mito: Sophia racconta la Loren” (2014) Marca Spagnolija, nefikcijskog svjedočanstva o privatnom životu i profesionalnoj karijeri velike talijanske glumice Sophije Loren.

Jedinu projekciju talijanskog dokumentarca moći ćete pogledati u subotu, 21. veljače u 19 sati, u popularnoj dvorani Müller zagrebačkog kina Europa. Cijena pojedinačne ulaznice iznosi deset kuna. U čast popularne filmske dive bit će organizirana i izložba fotografija pod imenom Jučer, danas, Sophia.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.