Početna Vijesti Povratak dugog i srednjeg metra na BFDKF

Povratak dugog i srednjeg metra na BFDKF

-

62. izdanje Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, koje će se od 23. do 29. ožujka održati u tamošnjem Domu sindikata, trebalo bi doživjeti poprilične promjene u odnosu na prijašnje godine, najavljuju organizatori.

Prije svega se to odnosi na povratak svih dokumentarnih formi u službeni program, uključujući srednjemetražnu i dugometražnu. Novu koncepciju potpisuju umjetnički direktor festivala Mladen Matičević te članovi odbora: Andreja Mladenović, Igor Toholj, Bogdan Petković, Petar Jakonić i Stevica Živkov.

Želja je organizatora od BFDKF-a stvoriti “prvo službeno prvenstvo Srbije u dokumentarnom i kratkometražnom filmu”. Program će pak ukupno biti podijeljen na tri natjecateljske selekcije: Dvorište (domaća konkurencija), Vidike (regionalna konkurencija) i Reflektor (međunarodna konkurencija).

Uz dokumentarne filmove, srpski i regionalni filmaši bit će zastupljeni i preko igranih, eksperimentalnih, animiranih te studentskih ostvarenja. Prijave na 62. BFDK traju do 15. veljače.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Hrvatski filmovi na Doclisboi i Jihlavi

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno Posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.

Deveta SMOTRA filmova Kino kluba Split

U petak i subotu (16. i 17.10.) održat će se deveta SMOTRA recentnih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji Kino kluba Split