62. izdanje Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, koje će se od 23. do 29. ožujka održati u tamošnjem Domu sindikata, trebalo bi doživjeti poprilične promjene u odnosu na prijašnje godine, najavljuju organizatori.

Prije svega se to odnosi na povratak svih dokumentarnih formi u službeni program, uključujući srednjemetražnu i dugometražnu. Novu koncepciju potpisuju umjetnički direktor festivala Mladen Matičević te članovi odbora: Andreja Mladenović, Igor Toholj, Bogdan Petković, Petar Jakonić i Stevica Živkov.

Želja je organizatora od BFDKF-a stvoriti “prvo službeno prvenstvo Srbije u dokumentarnom i kratkometražnom filmu”. Program će pak ukupno biti podijeljen na tri natjecateljske selekcije: Dvorište (domaća konkurencija), Vidike (regionalna konkurencija) i Reflektor (međunarodna konkurencija).

Uz dokumentarne filmove, srpski i regionalni filmaši bit će zastupljeni i preko igranih, eksperimentalnih, animiranih te studentskih ostvarenja. Prijave na 62. BFDK traju do 15. veljače.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here