PočetnaVijestiDokumentarac o Billu Clintonu stavljen na led

Dokumentarac o Billu Clintonu stavljen na led

-

Trebao je to biti još jedan u nizu uspješnih filmskih projekata za američkog redateljskog barda Martina Scorsesea. Dokumentarni film o bivšem američkom predsjedniku Billu Clintonu, međutim, kako prenose američki mediji, neočekivano je stavljen na led.

Razlog? Clinton je, navodno, želio veću kontrolu nad sadržajem Scorseseovih pitanja, što se vrsnom filmašu očito nije previše svidjelo. Na skorašnjim (2016.) američkim predsjedničkim izborima veliku ulogu trebala bi odigrati Billova žena Hillary, pa je kamp Clinton i s te strane želio spriječiti isticanje škakljivijih informacija koje bi mogle naštetiti budućoj nominaciji.

New York Times navodi i nedifiniranu ulogu Chelsea Clinton – kćerke nekadašnjeg prvog čovjeka najmoćnije zemlje na svijetu – u producentskom timu djelomično dovršenog filma.

Bilo kako bilo, projekt kojeg od početka podupire HBO trenutno je gurnut u stranu, barem dok se ne razriješe sardžajno-kontrolni problemi koji bi mogli ugroziti i njegovu konačnu realizaciju.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.