PočetnaVijestiTri hrvatska doku-projekta na 4. East Doc Platformi

Tri hrvatska doku-projekta na 4. East Doc Platformi

-

Deset dokumentarnih projekata u razvojno-produkcijskoj fazi, među kojima i tri hrvatska, izabrana su za sudjelovanje na 4. East Doc Platformi u sklopu koje će se održati i 15. East European Forum, petodnevna radionica i javni pitching pristiglih filmova. Njima će se od 2. od 8. ožujka u Pragu pridružiti i dvanaest projekata koji su sudjelovali na prošlogodišnjim Ex Oriente Film radionicama.

East Doc Platforma najveći je događaj svoje vrste u ovom dijelu Europe, kojem je uz edukativnu zadaću cilj približiti filmaše i producente iz ovog dijela Europe s ključnim doku-igračima poput programskih direktora, distributera, prodajnih agenata itd. Organizaciju je na sebe preuzeo češki Institut dokumentarnog filma, uz suradnju s tamošnjim Međunarodnim dokumentarnim festivalom o ljudskim pravima One World.

Ove godine put Češke je krenulo više od dvije stotine prijavnica, od čega je stručno vijeće za EEF izabralo deset projekata s najvećim potencijalom. Hrvatsku će tako predstavljati srpsko-hrvatska koprodukcija “Zid smrti, i tako to” (Restart, Tibor Keser / Horopter) Mladena Kovačevića (“Anplagd”, 2013.) koja otvara raritetan svemir žene u svijetu motociklističkih akrobacija.

U statusu EEF rezervi tu su još i “Odgođena revolucija” (Fade In / Zagreb film) Vlatke Vorkapić koji propitkuje posljedice neoliberalizma na današnje hrvatsko društvo te “Rosemarie” / Mornaru moj (Ngo Okodoko) Zorana Kreme, priča o bivšim ljubavnicima koji zahvaljujući modernoj internetskoj tehnologiji nakon punih pedeset godina ponovno ukrštaju svoje puteve. Ukoliko spomenuti projekti ne nastupe na East European Forumu, bit će automatski prebačeni na 6. Project Market, dvodnevni sastanak s unaprijed određenim predstavnicima dokumentarne industrije.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije