PočetnaVijestiKreativni sindikat slavi deset godina postojanja

Kreativni sindikat slavi deset godina postojanja

-

Naslovna fotografija: Kadar iz filma “TK”

Kreativni sindikat slavi deset godina svojeg postojanja, a proslava ovog okruglog jubileja održat će se u srijedu, 17. prosinca 2014. u 21 sat, u kinu Europa. Tom prilikom bit će prikazana tri nova filma ovog umjetničkog udruženja: “TK” Damira Očka; “Until a breath of air” Marka Tadića te “Levitacija” Marka Meštrovića.

Nakon projekcija slijedi kratki razgovor s autorima koji će moderirati Branka Benčić, a kasnije će biti organiziran i party za koji će biti zadužen DJ Shullio (Daniel Šunjić).

Kreativni sindikat je umjetničko udruženje osnovano 2004. godine koje okuplja nagrađivane filmske autore i djeluje kao video-produkcijski studio. Uz produkciju animiranih i eksperimentalnih filmova, u fokusu njihovog interesa su i društveno angažirani promidžbeni filmovi te dokumentarna ostvarennja. KS ima iskustva u realizaciji naručenih projekata poput propagandnih filmova kod kojih uvijek nastoje naglasiti njihovu edukativnu i društveno-angažiranu vrijednost.

Više o Kreativnom sindikatu doznajte na njihovim službenim stranicama.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.