PočetnaVijestiPonovno rekordni CPH:DOX

Ponovno rekordni CPH:DOX

-

Foto: Inez Dawczyk / CPH:DOX

Od početka svojeg postojanja u 2003. godini, danski dokumentarni festival CPH:DOX svake godine bilježi konstantni rast posjetitelja. Isti trend nastavio se i u 2014., kada je Kopenhagen posjetilo 83,900 ljubitelja dokumentaraca, dvadeset posto više u odnosu na prethodnu godinu (70,100).

Organizatori su kao najvažniju stvar ovogodišnjeg CPH:DOX-a istaknuli pokretanje projekta MEGATRENDS koji nije bio ograničen isključivo na novinarsku kritiku i analizu, već i poticanje aktivnog dijaloga oko važnih globalnih tema.

Što se tiče gledanosti, uvjerljivo prvo mjesto, s osam dodatnih (i rekordnih) projekcija, zauzeo je film o Edwardu Snowdenu, “Citizenfour” (2014., Laura Poitras). Na drugom se smjestio “1989” (2014., Anders Østergaard i Erzsebet Racz), film o padu Berlinskog zida kojem su i naši gledatelji mogli zajednički svjedočiti s ostatkom Europe, dok je treće zauzeo “Genetic Me” (2014., Pernille Rose Grønkjær), koji pokušava proniknuti u moguću povezanost ljudske osobnosti s genetskim ustrojom našeg tijela.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije