Početna Vijesti "U potrazi za porodicom" trijumfirao na 9. Fibuli

“U potrazi za porodicom” trijumfirao na 9. Fibuli

-

Doznali smo i pobjednika devetog izdanja Fibule, sisačke revije dokumentarnog filma koja je u tamošnjem Domu kulture Kristalna kocka vedrine od 21. do 22. studenog okupila ukupno šest nefikcijskih djela iz domovine i bližeg susjedstva.

Nagradu publike, kao i prigodnu plaketu, osvojio je film Oggija Tomića (suradnja s Chrisom Lesliejem) o vlastitim životnim peripetijama i spajanju s davno izgubljenom majkom, “U potrazi za porodicom” (2013). Tomićev je film od Siščana i njihovih gostiju dobio prosječnu ocjenu 4.66, tek nešto više od simpatičnog portreta bosanskog dobričine Zizija (“Zizi”, 2012.; Nedžad Begović) i dokumentarnog otkrivanja identiteta legendarnog Lastana iz Modre laste (“Dragi Lastane!”, 2014.; Irena Škorić).

Za sljedeću godinu organizatori najavljuju novog kuma, točnije novog promotora festivala. Bit će to redatelj Nedžad Begović, koji će na toj funkciji zamijeniti Đelu Hadžiselimovića, ovogodišnju isturenu javnu ličnost 9. Fibule.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Inconvenient Indian” do glavne doku-nagrade 45. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu

Prije nekoliko dana dodjelom nagrada i priznanja završio je 45. Međunarodni filmski festival u Torontu (10. - 19.9.).

U petak se ponovno otvaraju vrata Dokukina KIC

U petak, 25. rujna ponovno se otvaraju vrata Dokukina KIC, jedinstvenog kina specijaliziranog za dokumentarce u centru Zagreba.

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

U suradnji s HAVC-om, DOK Leipzig je otvorio poziv hrvatskim autorima za prijavu na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa.

3. AJB DOC: U srazu s virtualnim

Donosimo osvrt na 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans, koji se u nešto drugačijim okolnostima održavao od 11. do 15.9.

Šesnaest filmova u Međunarodnoj konkurenciji 16. ZagrebDoxa

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu u natjecateljskoj konkurenciji prikazat će se i šesnaest filmova iz međunarodnog programa.

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.

Održane premijerne Nagrade Dokumetar: “Mačka je uvijek ženska” najbolji film, tri nagrade za “Na vodi”

U Dokukinu KIC sinoć su održane premijerne Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma.

Dodjelom nagrada i priznanja završen 3. AJB DOC

Dodjelom nagrada i priznanja sinoć je završen 3. AJB DOC.

Završen SKORO 15. DOKUart

Prvim bjelovarskim auto–kinom u nedjelju, 13. rujna, završen je SKORO 15. DOKUart, bjelovarski festival dokumentarnog filma.