PočetnaVijestiFilmovi s 46. "Revije" u Puli

Filmovi s 46. “Revije” u Puli

-

U Klubu Pulske filmske tvornice ovaj će četvrtak, 20. studenog, posvetiti 46. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva koja je u Vukovaru održana od 7. do 9. studenog.

Program će početi u 19 sati, a u njegovu će sklopu biti prikazano osam od dvanaest filmova koji su konkurirali za nagrade: eksperimentalne filmove “Beat TV” Dragana Đokića (2014) i “Neptunizam” (2014) Luane Lojić, dokumentarce “Mreža solidarnosti” (2013) Gilda Bavčevića, “Povratak posljednjeg” (2014) Igora Paulića, “Svaki dan je Božić” (2014) Ante Zlatka Stolice i “Maslačak” (2013) Lovre Čepelaka, te igrane filmove “Tek tako” (2014) Sanje Milardović i “Drekavac” (2014) Ivana Mokrovića.

I ove će godine po završetku projekcije gledatelji moći sudjelovati u ocjenjivanju radova te im dodijeliti klupske nagrade za prvo, drugo i treće mjesto, odosno specijalne diplome. Bit će to prilika da se posjetitelji okušaju u ulozi žirija, glasaju za svoje favorite i usporede vlastite stavove sa stavovima ocjenjivačkog suda Revije (Igor Bezinović, Ana Hušman, Ivan Kelava, Zdravko Mustać i Dinka Radonić), ali i da pogledaju najbolje od onog što su samostalni autori, student akademija i članovi filmskih organizacija radili ove i protekle godine.

Na 46. reviju, koju su organizirali Hrvatski filmski savez i Kino klub Vukovar, prijavljeno je 119 radova (filmova, video radova i glazbenih spotova), dok ih je u službeni program uvršteno 25. Program je realiziran u suradnji sa Hrvatskim filmskim savezom.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.