Početna Vijesti Filmovi s 46. "Revije" u Puli

Filmovi s 46. “Revije” u Puli

-

U Klubu Pulske filmske tvornice ovaj će četvrtak, 20. studenog, posvetiti 46. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva koja je u Vukovaru održana od 7. do 9. studenog.

Program će početi u 19 sati, a u njegovu će sklopu biti prikazano osam od dvanaest filmova koji su konkurirali za nagrade: eksperimentalne filmove “Beat TV” Dragana Đokića (2014) i “Neptunizam” (2014) Luane Lojić, dokumentarce “Mreža solidarnosti” (2013) Gilda Bavčevića, “Povratak posljednjeg” (2014) Igora Paulića, “Svaki dan je Božić” (2014) Ante Zlatka Stolice i “Maslačak” (2013) Lovre Čepelaka, te igrane filmove “Tek tako” (2014) Sanje Milardović i “Drekavac” (2014) Ivana Mokrovića.

I ove će godine po završetku projekcije gledatelji moći sudjelovati u ocjenjivanju radova te im dodijeliti klupske nagrade za prvo, drugo i treće mjesto, odosno specijalne diplome. Bit će to prilika da se posjetitelji okušaju u ulozi žirija, glasaju za svoje favorite i usporede vlastite stavove sa stavovima ocjenjivačkog suda Revije (Igor Bezinović, Ana Hušman, Ivan Kelava, Zdravko Mustać i Dinka Radonić), ali i da pogledaju najbolje od onog što su samostalni autori, student akademija i članovi filmskih organizacija radili ove i protekle godine.

Na 46. reviju, koju su organizirali Hrvatski filmski savez i Kino klub Vukovar, prijavljeno je 119 radova (filmova, video radova i glazbenih spotova), dok ih je u službeni program uvršteno 25. Program je realiziran u suradnji sa Hrvatskim filmskim savezom.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Love Fraud” – Lov na serijskog kradljivca srca

Serijal "Love Fraud" (2020) odašilje jasno upozorenje o današnjim opasnostima bezuvjetnog povjerenja koje iskazujemo strancima na internetu.

Dokumentarci o Andreju Tarkovskom i Dušanu Makavejevu u Dokukinu KIC

Program Dokukina KIC ovaj vikend donosi premijere dokumentaraca o slavnim redateljima koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti filma.

Danas počinje 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi

U Češkoj danas počinje 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi, koji će potrajati od 27. listopada do 8. studenog.

Al Jazeera Balkans: “Ponoćni putnik” i “Ivanova igra”

Al Jazeera Balkans na svom će programu ovog tjedna prikazati "Ponoćnog putnika" Hassana Fazilija te "Ivanovu igru" Tomislava Žaje.

Danas počinje 63. DOK Leipzig, niz hrvatskih projekata u industrijskom programu

Danas (ponedjeljak, 26.10.) počinje 63. Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu - DOK Leipzig.

“Hall of Fame”: Chantal Akerman

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame - vodič kroz povijest dokumentarnog filma", donosi dvije projekcije posvećene Chantal Akerman.

18. Liburnia Film Festival: “Zašto mama vazda plače?” – Sjećanja iz Pustograda

"Zašto mama vazda plače?" (2019) Karmen Obrdalj, prati glavnu protagonisticu Enu na putovanju u grad iz djetinjstva.

“Push” – Kupi jeftino, prodaj skupo pa sve opet ponovi

Fredrik Gertten u dokumentarcu "Push" (2019) ispituje širi kontekst stanovanja kao jednog od osnovnih ljudskih prava.

“Totally Under Control” – Tragična farsa virusa i Trumpa

Autori "Totally Under Control" film koriste kao ozbiljnu optužnicu protiv američke vlade, čiji je iskonski grijeh ignoriranje znanosti u korist političke (i vjerojatno financijske) dobiti.

Case study “Jedne od nas”: Zahvatiti šire od filmske slike

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu održan je i case study dokumentarnog filma "Jedne od nas" (2020) hrvatskog redatelja Đure Gavrana.