PočetnaVijestiFilmovi s 46. "Revije" u Puli

Filmovi s 46. “Revije” u Puli

-

U Klubu Pulske filmske tvornice ovaj će četvrtak, 20. studenog, posvetiti 46. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva koja je u Vukovaru održana od 7. do 9. studenog.

Program će početi u 19 sati, a u njegovu će sklopu biti prikazano osam od dvanaest filmova koji su konkurirali za nagrade: eksperimentalne filmove “Beat TV” Dragana Đokića (2014) i “Neptunizam” (2014) Luane Lojić, dokumentarce “Mreža solidarnosti” (2013) Gilda Bavčevića, “Povratak posljednjeg” (2014) Igora Paulića, “Svaki dan je Božić” (2014) Ante Zlatka Stolice i “Maslačak” (2013) Lovre Čepelaka, te igrane filmove “Tek tako” (2014) Sanje Milardović i “Drekavac” (2014) Ivana Mokrovića.

I ove će godine po završetku projekcije gledatelji moći sudjelovati u ocjenjivanju radova te im dodijeliti klupske nagrade za prvo, drugo i treće mjesto, odosno specijalne diplome. Bit će to prilika da se posjetitelji okušaju u ulozi žirija, glasaju za svoje favorite i usporede vlastite stavove sa stavovima ocjenjivačkog suda Revije (Igor Bezinović, Ana Hušman, Ivan Kelava, Zdravko Mustać i Dinka Radonić), ali i da pogledaju najbolje od onog što su samostalni autori, student akademija i članovi filmskih organizacija radili ove i protekle godine.

Na 46. reviju, koju su organizirali Hrvatski filmski savez i Kino klub Vukovar, prijavljeno je 119 radova (filmova, video radova i glazbenih spotova), dok ih je u službeni program uvršteno 25. Program je realiziran u suradnji sa Hrvatskim filmskim savezom.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije