Početna Vijesti Društvenim programom 8. VFF-a do rodno ravnopravnog utjecaja u lokalnoj zajednici

Društvenim programom 8. VFF-a do rodno ravnopravnog utjecaja u lokalnoj zajednici

-

Društveni program 8. Vox Feminae Festivala održat će se 13. i 14. studenog na jedinstvenoj lokaciji s adresom u Kostelskoj 4. Za tu prigodu, prostorije Vox Feminaea postat će središnje mjesto kulturnih, edukativnih i kreativnih rodnih praksi u lokalnoj zajednici na Trešnjevci.

Stalnu postavu društvenog programa činit će štandovi s knjigama i feminističkom literaturom Centra za ženske studije i biblioteke Mala zvona, zatim Virginia photo booth i izložba strašnih žena te umjetničke intervencije Instituta za katastrofu i kaos koji će biti izloženi kao rezultat njihove izvedbene radionice Enciklopedija nevidljivog rada.

U četvrtak, 13. studenog imati ćete priliku saznati sve o cyberfeminizmu, sudjelovati na radionici pozitivne komunikacije sa životinjama ili zasukati rukave i naučiti osnove sitotiska. U večernjim satima, s početkom u 21 sat moći ćete čuti kako je to proputovati 32 zemlje svijeta kao solo žena.

Drugog dana, 14. studenog na rasporedu je forum teatar Hollaback! Hrvatske nakon čega slijedi feminističko čitanje radova Ivane Brlić Mažuranić uz Lidiju Dujić i Sanju Lovrenčić. U 15 sati možete pogledati predstavljanje projekta Femix– za veći angažman žena na glazbenoj sceni, a saznat ćete i kako je prošlo prvo žensko mapiranje Zagreba uz djevojke iz Tiiit! Inc-a. Drugi dan društvenog programa, ujedno i posljednji dan festivala, organizatori će privesti kraju radionicom drag izričaja i inovativnim buvljakom Erasmus robe. Festival se zatvara velikim koncertom Planningtorocka u Pogonu Jedinstvo.

Cilj društvenog programa je upoznati javnost s radom različitih domaćih i regionalnih strašnih žena, kolektiva i organizacija, a smještanjem programa u Trešnjevačku kuću želi se istaknuti problem nedostatka edukativnog i kulturnog sadržaja u lokalnim zajednicama. Sve je to uvod za nadolazeći projekt K-zone, Virginia – naša soba kojim se želi ponuditi rješenje za unapređenje i daljnji razvoj lokalne zajednice na Trešnjevci.

Virginia – naša soba svoj program bi usmjerila s jedne strane na obrazovanje i edukaciju lokalnog stanovništva o ljudskim pravima, rodnim temama, kulturi i angažiranoj umjetnosti, a s druge osigurala prostor otvoren za realizaciju i/ili prezentaciju njihovih vlastitih ideja, projekata i inicijativa.

Na taj bi se način šira lokalna zajednica angažirala i uključila, ne samo u osmišljavanje programa u skladu s vlastitim interesima, već bi doprinijela izgradnji rodno ravnopravnog društva u cjelini.

Više informacija o 8. VFF-u pronađite na službenim stranicama Vox Feminae, gdje možete pročitati više i o projektu Virginia – naša soba.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu i jugoslavenskoj cenzuri

Na ovotjednom programu Al Jazeere Balkans između ostalog su filmovi o koronavirusu i jugoslavenskoj cenzuri.

Diplomirala prva generacija polaznika Nove škole dokumentarnog filma

Riječki Filmaktiv uspješno je završio prvu godinu održavanja pilot-projekta Nova škola dokumentarnog filma.

36. Nagrade za dokumentarni film IDA: “Crip Camp” najbolji dokumentarac, Garrett Bradley naj-redatelj

Na 36. Nagradama za dokumentarni film "Crip Camp" je proglašen najboljim dokumentarcem, Garret Bradley redateljem.

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu u američkim tvornicama, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala “Black France”

Al Jazeera Balkans ovog tjedna prikazuje filmove o koronavirusu, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala "Black France".

Dva hrvatska dokumentarca u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu

Dva hrvatska dokumentarca prikazat će se u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu.

Top 10: Najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine po izboru Hrvoja Krstičevića, glavnog urednika portala Dokumentarni.net.

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.