Početna Vijesti Društvenim programom 8. VFF-a do rodno ravnopravnog utjecaja u lokalnoj zajednici

Društvenim programom 8. VFF-a do rodno ravnopravnog utjecaja u lokalnoj zajednici

-

Društveni program 8. Vox Feminae Festivala održat će se 13. i 14. studenog na jedinstvenoj lokaciji s adresom u Kostelskoj 4. Za tu prigodu, prostorije Vox Feminaea postat će središnje mjesto kulturnih, edukativnih i kreativnih rodnih praksi u lokalnoj zajednici na Trešnjevci.

Stalnu postavu društvenog programa činit će štandovi s knjigama i feminističkom literaturom Centra za ženske studije i biblioteke Mala zvona, zatim Virginia photo booth i izložba strašnih žena te umjetničke intervencije Instituta za katastrofu i kaos koji će biti izloženi kao rezultat njihove izvedbene radionice Enciklopedija nevidljivog rada.

U četvrtak, 13. studenog imati ćete priliku saznati sve o cyberfeminizmu, sudjelovati na radionici pozitivne komunikacije sa životinjama ili zasukati rukave i naučiti osnove sitotiska. U večernjim satima, s početkom u 21 sat moći ćete čuti kako je to proputovati 32 zemlje svijeta kao solo žena.

Drugog dana, 14. studenog na rasporedu je forum teatar Hollaback! Hrvatske nakon čega slijedi feminističko čitanje radova Ivane Brlić Mažuranić uz Lidiju Dujić i Sanju Lovrenčić. U 15 sati možete pogledati predstavljanje projekta Femix– za veći angažman žena na glazbenoj sceni, a saznat ćete i kako je prošlo prvo žensko mapiranje Zagreba uz djevojke iz Tiiit! Inc-a. Drugi dan društvenog programa, ujedno i posljednji dan festivala, organizatori će privesti kraju radionicom drag izričaja i inovativnim buvljakom Erasmus robe. Festival se zatvara velikim koncertom Planningtorocka u Pogonu Jedinstvo.

Cilj društvenog programa je upoznati javnost s radom različitih domaćih i regionalnih strašnih žena, kolektiva i organizacija, a smještanjem programa u Trešnjevačku kuću želi se istaknuti problem nedostatka edukativnog i kulturnog sadržaja u lokalnim zajednicama. Sve je to uvod za nadolazeći projekt K-zone, Virginia – naša soba kojim se želi ponuditi rješenje za unapređenje i daljnji razvoj lokalne zajednice na Trešnjevci.

Virginia – naša soba svoj program bi usmjerila s jedne strane na obrazovanje i edukaciju lokalnog stanovništva o ljudskim pravima, rodnim temama, kulturi i angažiranoj umjetnosti, a s druge osigurala prostor otvoren za realizaciju i/ili prezentaciju njihovih vlastitih ideja, projekata i inicijativa.

Na taj bi se način šira lokalna zajednica angažirala i uključila, ne samo u osmišljavanje programa u skladu s vlastitim interesima, već bi doprinijela izgradnji rodno ravnopravnog društva u cjelini.

Više informacija o 8. VFF-u pronađite na službenim stranicama Vox Feminae, gdje možete pročitati više i o projektu Virginia – naša soba.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Hrvatski dokumentarci na posebnom izdanju ZagrebDoxa

U sklopu ovogodišnjeg posebnog izdanja ZagrebDoxa (4. - 11.10.) bit će prikazano dvanaest hrvatskih filmova.

Otvorene prijave za 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Otvorene su prijave za 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva, koja će se održati u Buzetu.

Dodijeljeni 72. Kreativni Emmyji i 41. Emmyji za najbolje vijesti i dokumentarne filmove

Doznali smo pobjednike 72. Kreativnih Emmyja i 41. Emmyja za najbolje vijesti i dokumentarne filmove.

U utorak počinje 4. Arteria – tjedan filma o umjetnicima

Ovog utorka u Zagrebu počinje četvrta Arteria - tjedan filma o umjetnicima u organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC).

“Inconvenient Indian” do glavne doku-nagrade 45. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu

Prije nekoliko dana dodjelom nagrada i priznanja završio je 45. Međunarodni filmski festival u Torontu (10. - 19.9.).

U petak se ponovno otvaraju vrata Dokukina KIC

U petak, 25. rujna ponovno se otvaraju vrata Dokukina KIC, jedinstvenog kina specijaliziranog za dokumentarce u centru Zagreba.

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

U suradnji s HAVC-om, DOK Leipzig je otvorio poziv hrvatskim autorima za prijavu na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa.

3. AJB DOC: U srazu s virtualnim

Donosimo osvrt na 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans, koji se u nešto drugačijim okolnostima održavao od 11. do 15.9.

Šesnaest filmova u Međunarodnoj konkurenciji 16. ZagrebDoxa

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu u natjecateljskoj konkurenciji prikazat će se i šesnaest filmova iz međunarodnog programa.

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.