PočetnaVijestiPa, sretan nam rođendan!

Pa, sretan nam rođendan!

-

Prije točno godinu dana, 28. listopada 2013. godine, službeno smo pokrenuli portal Dokumentarni.net. U tom trenutku, uostalom kao i danas, grijali smo se na entuzijazam s nefikcijskim potpisom.

Proteklo je, dakle, 365 dana od početnog online kontakta u kojem smo prošli put od sumnjičave radoznalnosti lokalne dokumentarističke zajednice do stranice koju se rado čita, uvažava te često citira i izvan granica Lijepe naše.

Pisati hvalospjeve o vlastitom radu ne spada u naš forte, niti od toga ima prevelike koristi. Zato ćemo samo još jedanput ponoviti podatke o dosadašnjem poslu kojeg smo prevalili preko leđa. Isključivo i jedino kako bismo se uštipnuli i službeno osvijestili podatak o: gotovo tisuću članaka, dvjestotinjak recenzija, četrdesetak objavljenih intervjua, desetak medijskih sponzorstava i bezbroj novih poznanstava s dragim dokumentarnim filmašima i ostalim ljubiteljima dokumentaraca iz cijelog svijeta.

U našem rođendanskom slavlju ne smijemo zaboraviti ni Vas, naše drage i vjerne čitatelje, kojih je iz mjeseca u mjesec sve više na Dokumentarnom. Radujemo se svakom Vašem komentaru, lajku, mailu…

Dokumentarni filmovi – barem njihova ogromna većina – ne nastaju zbog uskog kruga pretencioznih elitista. Oni su namijenjeni svim ljudima dobre volje, otvorenog srca i uma. Zato je zadaća portala Dokumentarni.net podijeliti našu ljubav prema prema najljepšem ogranku sedme umjetnosti sa sa što širim krugom čitatelja.

A sada idemo nešto i raditi.

U nadi da se na istom mjestu vidimo i sljedeće godine, lijepi pozdrav svima,

Hrvoje Krstičević
glavni urednik portala Dokumentarni.net


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.