PočetnaVijestiGood Pitch - "Pitching" platforma za dokumentariste iz cijelog svijeta

Good Pitch – “Pitching” platforma za dokumentariste iz cijelog svijeta

-

Zaklada BRITDOC (The BRITDOC Foundation, prije poznata kao 4 BRITDOC Foundation) osnovana je 2005. godine od strane TV-kuće Channel 4 s ciljem razvoja britanskog dokumentarizma. S vremenom su u priču ušli neprofitne organizacije poput PUMA. Creativea i Zaklade Bertha (Bertha Foundation), pa se njezin doseg proširio i na ostatak svijeta.

U 2008. godini osnovana je pitching platforma po imenu Good Pitch, i to u partnerstvu sa Sundance institutom (The Sundance Insitute Documentary Film Program). Good Pitch je namijenjen dokumentaristima iz cijelog svijeta, iako se na službenoj stranici ne razbacuju velikim make it rain obećanjima o kiši dolarskih novčanica.

Za sam početak evaluiranja projekata, filmaši na Good Pitch filmaši trebaju poslati trailer ili dio filma (ne duži od deset minuta) te dvominutnu video-izjavu redatelja o samom filmu.

Izabranim ostvarenjima, koji se moraju bosti s važnim društvenim ili globalnim temama, za početak se garantira tromjesečni besplatni konzultativni period. Više informacija možete pročitati na službenim stranicama Good Pitcha.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Koliko rata

Ukrajinska redateljica Alisa Kovalenko održala je svoj masterclass u okviru programa ZagrebDox Pro devetnaestog izdanja zagrebačkog festivala.

19. ZagrebDox: “Dezerteri” – Etika bijega

Damir Markovina se u filmu "Dezerteri" (ADU, 2022.) zaokuplja Mostarem, gradom kojeg u formativnim godinama napušta pod okriljem rata.

19. ZagrebDox: “Istočna fronta” – Na Istoku ništa novo

Dokumentarac "Istočna fronta" Vitalija Manskog možemo promatrati kao još jedan kritički žalac usmjeren protiv autokratskog ruskog režima.

19. ZagrebDox: “Sam sada” – Mama (ne) ide u raj?

Harkness u svom debiju "Sam sada" obilato i vješto koristi bogatu arhivu, sastavljenu od starih Super-8 klipova te raznih obiteljskih fotki.

19. ZagrebDox: “Apolonia, Apolonia” – Borba žene u svijetu umjetnosti

Glavni forte filma "Apolonia, Apolonia" sadržan je ponajviše u njegovoj slojevitosti, progovarajući i o današnjoj ekonomskoj stvarnosti milenijalaca boema.

19. ZagrebDox: “Lina” – Između roditelja

"Lina" (ADU, 2023.) Jasmine Beširević ne sudi, samo prikazuje. Ako i mrvicu hinjeno, ipak uvjerljivo i vejrodostojno.

19. ZagrebDox: “Istražitelj” – Prisjećanja djelatnika Haškog suda

U filmu "Istražitelj" Viktora Portela pratimo haškog istražitelja Vladimíra Dzuru, koji se bavio slučajevima Slavka Dokmanovića i Željka Ražnatovića Arkana.

19. ZagrebDox: “Dosje Labudović: Nesvrstani” i “Dosje Labudović: Filmske gerile” – Od ne-teme do teme

Diptihom "Dosje Labudović" Mila Turajlić je arhivske materijale iz Filmskih novosti učinila "temom". Barem nakratko i barem u određenim krugovima.

19. ZagrebDox: “Prizori s mojim ocem” – Prazni prizori

Statičnost kadrova dokumentarca "Prizori s mojim ocem" Biserke Šuran reflektira krutu kulisu, čije barijere probija niz općih mjesta.

19. ZagrebDox: “Horror Vacui” – Ka tetralogiji?

"Horror Vacui" (Hrvatski filmski savez, 2023.) je novi dokumentarni film snimatelja i redatelja Borisa Poljaka.