Početna Vijesti Redatelj serijala "Up" pokrenuo Indiegogo kampanju za svoj najnoviji projekt

Redatelj serijala “Up” pokrenuo Indiegogo kampanju za svoj najnoviji projekt

-

Pažljiviji pratitelji dokumentarističke scene sjetit će se jedinstvenog antropološko-filmskog dragulja koji je pratio odrastanje četrnaestero britanske djece. Serijal “Up” (1964. – do danas) je, naime, svakih sedam godina nanovo posjećivao svoje glavne junake te istraživao promjene u njihovim stavovima i životnim okolnostima, od osnovnoškolskih dana do zrelih godina i najnovijeg filma “56 Up” (2012).

Jedan od ključnih ljudi cjelokupnog projekta i redatelj većine nastavaka, engleski filmaš Michael Apted, pokrenuo je sličnu priču s friško vjenčanim parovima, pod nazivom “Married in America” (2003). Ideja – koja se nastavila filmom “Married in America 2” (2007) – je bila unutar vremenskog perioda od dvadeset godina istražiti bračne odnose u 21. stoljeću, uključujući homoseksualne i parove različitih rasa.

No, za treći nastavak autor nije uspio zatvoriti financijsku konstrukciju pa se za pomoć preko crowdfunding platforme Indiegogo obratio široj dokumentarnoj publici. Ukoliko vam se svidio dosadašnji Aptedov rad, možete pokoji dolar / euro uplatiti preko Indiegoga na kojem je dosad skupljeno nešto više od 2500 dolara od planiranih 50 tisuća.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Tamara Babun: “Projekte, priče i suradnike biram intuitivno”

Tamara Babun za Dokumentarni.net govori o svojem producentsko-poduzetničkom putu, koji će predstaviti na radionici "Distribuiraj to!".

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".