PočetnaVijesti22 dokumentarna filma u službenoj konkurenciji 15. Mediteran Film Festivala

22 dokumentarna filma u službenoj konkurenciji 15. Mediteran Film Festivala

-

U natjecateljskom programu ovogodišnjeg 15. Mediteran Film Festivala bit će prikazana ukupno 22 dokumentarna filma u dvije selekcije. Selektor Damir Čučić izabrao je po jedanaest filmova u kategorijama dugometražnog i kratkometražnog dokumentarnog filma od kojih su neki već osvajali nagrade na velikim festivalima regije i svijeta. O ovogodišnjem pobjedniku odlučuje međunarodni žiri koji će nagrade dijeliti u već spomenutoj konkurenciji dugog (iznad trideset minuta), odnosno kratkog metra (do trideset minuta).

Od nešto poznatijih naslova na 15. MFF-u izdavajamo, primjerice, “Ovrhu” (2013) Nevena Hitreca, “Baršunaste teroriste” / “Zamatovi teroristi” (2013) trojca Kerekes – Pekarčik – Ostrochovcky i španjolsku “Još jednu noć na zemlji” / “Otra noche en la Tierra” (2013) Davida Muñoza, dok će u kratkometražnoj konkurenciji biti predstavljen i film našeg Darija Bukovskog, “Tamo gdje živi nada” (2013). Ostatak programa provjerite na službenoj stranici MFF-a.

15. Mediteran Film Festival bit će održan od 27. do 30. kolovoza u kinu Borak u Širokom Brijegu.

ŽIRI

Članovi žirija 15. MMF-a u okviru dugometražnog dokumentarnog filma su Antonia Dubravka Carnerud, nezavisna filmska redateljica, producentica, stručna savjetnica i članica Švedske filmske akademije; Manuel Jiménez Núñez, nagrađivani španjolski redatelj i Pjer Žalica, bh. redatelj i dekan Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Kratkometražni žiri sačinjavaju Marijo Vukadin, producent i direktor Olimp produkcije iz Zagreba; Jurinko Rajič, direktor NAFF međunarodnog festivala animiranog filma u Neumu i predsjednik udruge animatora KAN te Tyler Gunderson, filmski producent, dizajner, predavač i voditelj post-produkcije u YouTube Spaceu iz Los Angelesa, SAD.

Žiri u ovom sastavu bira i dodjeljuje Grand prix MFF projektor u kategoriji dugometražnog filma i MFF projektor u kategoriji kratkometražnih filmskih ostvarenja, dok je za treću nagradu tradicionalno odgovornost na publici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mate” – Antikapitalistički manifest iz Dalmatinske zagore

"Mate" (Samostalna produkcija, 2023.) splitskog autora Ivana Efendića jedan je od najdojmljivijih domaćih doku-kratkiša u recentnom razdoblju.

“Sjeveroistočni vjetrovi” – Staljin, još uvijek među Gruzijcima

"Sjeveroistočni vjetrovi" su film istančana ritma, smjene kadrova koja jednako zadržava pozornost na detaljima, kao što ih kontekstualizira.

[VIDEO] Domenico Centrone: “Moramo ‘vratiti’ film mjestu na kojem je snimljen”

Od 19. do 23. veljače u Zagrebu se održavala napredna radionica snimanja za mlade, koju je vodio talijanski edukator Domenico Centrone.

“Dolazak proljeća u Buču” i “Sarajevo Safari” na programu Al Jazeere Balkans

Na ovotjedni program Al Jazeere Balkans stižu dokumentarni filmovi "Dolazak proljeća u Buču" i "Sarajevo Safari".

“Beyond Utopia” – Vibrantno svjedočanstvo

"Beyond Utopia" uvjerljivo i potresno iznosi upečatljive sudbine, pripovijesti i prisjećanja nekolicine izbjeglih Sjevernokorejaca.

[VIDEO] Nikoloz Bežanišvili: “Staljin nije popularan u Gruziji jer naša zemlja ide prema EU i NATO-u”

Gruzijski redatelj Nikoloz Bežanišvili za naš portal govori o svom filmu "Sjeveroistični vjetrovi" (2022).

Ivan Efendić: “Moj glavni protagonist Mate Lasić ima potpuno drugačiji pristup umjetnosti i životu”

Debitantski redatelj Ivan Efendić za Dokumentarni.net govori o svom dokumentarcu "Mate" (Samostalna produkcija, 2023.).

Otvorene prijave za KKZ-ovu radionicu “U dijalogu sa Agnès”

Otvorene su prijave za naprednu KKZ-ovu filmsku radionicu "U dijalogu sa Agnès" voditeljice Ive Gavrilović.

Otvorene prijave za 11. STIFF

STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje filmove na jedanaesto izdanje festivala.

Hrvatska koprodukcija u industrijskom dijelu 26. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Solunu

Hrvatska koprodukcija "Sakupljač snova" ušla je u industrijski dio 26. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Solunu.