12. Liburnia Film Festival svoja će vrata otvoriti 26. kolovoza, a jučer je iz njegove direkcije došla službena vijest o sastavu žirija koji će odlučivati o konačnim nagradama.

Peteročlano stručno vijeće tako će sačinjavati Ana Alexieva, trenutno projektni menadžer Balkanskog dokumentarnog centra; Anđelka Nenezić, jedna od osnivačica crnogorskog Underhillfesta; Rajko Petrović, redatelj i programski direktor beogradske Slobodne zone; Miroslav Sikavica, redatelj i scenarist (“Direkt”, “Koledžicom po svijetu”, “Oblak”…) te Sanja Šamanović, redateljica i producentica filmova poput “Okupacija, 27. slika” i “Terasa”.

Najnovije izdanje LFF-a trajat će od 26. do 30. kolovoza, a ukupno 20 (14 u glavnom programu i šest u regionalnom, plus “BFF” i “Posljednjih 100” iz glavnog dijela koji mogu osvojiti regionalnu kolajnu) filmova borit će se za sedam različitih nagrada.

Nagradu za najbolju režiju dodjeljuje češki Institut za dokumentarni film (IDF), dok će onu za najbolji regionalni film uručiti Balkanski dokumentarni centar (Balkan Documentary Center) iz Sofije. Autor originalnih festivalskih nagrada je Saša Jantolek.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here