PočetnaVijesti12. Liburnia Film Festival predstavio ovogodišnji stručni žiri

12. Liburnia Film Festival predstavio ovogodišnji stručni žiri

|

12. Liburnia Film Festival svoja će vrata otvoriti 26. kolovoza, a jučer je iz njegove direkcije došla službena vijest o sastavu žirija koji će odlučivati o konačnim nagradama.

Peteročlano stručno vijeće tako će sačinjavati Ana Alexieva, trenutno projektni menadžer Balkanskog dokumentarnog centra; Anđelka Nenezić, jedna od osnivačica crnogorskog Underhillfesta; Rajko Petrović, redatelj i programski direktor beogradske Slobodne zone; Miroslav Sikavica, redatelj i scenarist (“Direkt”, “Koledžicom po svijetu”, “Oblak”…) te Sanja Šamanović, redateljica i producentica filmova poput “Okupacija, 27. slika” i “Terasa”.

Najnovije izdanje LFF-a trajat će od 26. do 30. kolovoza, a ukupno 20 (14 u glavnom programu i šest u regionalnom, plus “BFF” i “Posljednjih 100” iz glavnog dijela koji mogu osvojiti regionalnu kolajnu) filmova borit će se za sedam različitih nagrada.

Nagradu za najbolju režiju dodjeljuje češki Institut za dokumentarni film (IDF), dok će onu za najbolji regionalni film uručiti Balkanski dokumentarni centar (Balkan Documentary Center) iz Sofije. Autor originalnih festivalskih nagrada je Saša Jantolek.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.