PočetnaVijesti6. Videoradionica za djecu i mlade u Kraljevici – "Od ideje do...

6. Videoradionica za djecu i mlade u Kraljevici – “Od ideje do realizacije”

-

Od petka, 25. srpnja pa sve do 1. kolovoza 2014. godine u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici održavaju se četiri radionice ”Od ideje do realizacije” za igrani, dokumentarni i animirani film te filmska radionica za srednjoškolsku dob u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Sudionici radionica su djeca / autori filmova čiji su filmski radovi nagrađeni na 51. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, koju su organizirali Hrvatski filmski savez i Osnovna škola Stjepana Kefelje iz Kutine te nagrađeni na 18. filmskoj reviji mladeži i 6th FourRiver Film Festivala, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Kako kažu organizatori, i ove godine se potvrdilo da je aktivni odmor dobar recept te da za tridesetak djece iz cijele Hrvatske nema bolje zabave od druženja s filmskom ekipom blizu mora. Obzirom da voditeljica revijskih programa Hrvatskog filmskog saveza, Marija Ratković Vidaković, neumorno radi na promociji dječjeg i srednjoškolskog stvaralaštva, ne samo u Hrvatskoj nego i šire, na radionici za srednjoškolski uzrast sudjeluje i Agnieszka Konarska iz Poljske, inače studentica animiranog filma.

Uz Agnieszku, polaznici radionice za srednjoškolski uzrast su: Stjepan Đaković iz filmske družine Bez Vizije iz Slavonskog Broda, Ivan Stjepan Lucić, Mirsad Mahmutovići Nadir Muhović iz MMC SKIG Gunja; Tina Štambuk iz Škole primjenjenih umjetnosti iz Splita; član filmske družine Bapatuljci iz Slatine, Tin Ostrošić i Almadovarovac iz Osijeka, Matej Jurković.

Voditelj radionice je Boris Poljak, jedan je od najistaknutijih hrvatskih autora eksperimentalnog i dokumentarnog filma te snimatelj i direktor fotografije.

Pod režiserskom palicom voditeljice Marine Zlatarić, profesorice iz OŠ Bartol Kašić iz Zagreba, radionicu za igrani film polaze: Stjepan Petković iz OŠ Ivanovec; Barbara Radoš iz družine K. Golik iz Fužina; Veronika Milinović i Nika Vahčić iz OŠ Većeslava Holjevca iz Zagreba; Marko Bičanić iz Blank_filmski inkubator Zagreb; Noa Nikolić iz Zagreba; Katarina Jukić i Katica Poplašen iz OŠ Rudeš iz Zagreba i Anamarija Špicar iz ŠAF, Čakovec.

Voditeljica Melita Forjan Horvatek iz Udruge Zag, Zagreb i ove godine vodi entuzijastične dokumentariste: Jana Šimunića iz OŠ Strahoninec, Čakovec te Martu Bregeš i Evu Matjašić iz FKVK Zaprešić.

Melita Sandrin i Jona Döring iz ŠAF, Čakovec; Marija Poljak iz Našica; Lovor Škarica, Borna Ivan Masnec i Luna Mayer iz Zagreba su predvodnici radionice za animirani film, koju vodi Jasminka Bijelić Ljubić, inače voditeljica iz Škole animiranog filma iz Čakovca.

U četvrtak, 31. srpnja u 21 sat u Nacionalnom centru za tehničku kulturu u Kraljevici polaznici radionice će predstaviti završne radove snimljene na radionicama, koje će zainteresirani imati prilike vidjeti i na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije