PočetnaVijesti6. Videoradionica za djecu i mlade u Kraljevici – "Od ideje do realizacije"

6. Videoradionica za djecu i mlade u Kraljevici – “Od ideje do realizacije”

|

Od petka, 25. srpnja pa sve do 1. kolovoza 2014. godine u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici održavaju se četiri radionice ”Od ideje do realizacije” za igrani, dokumentarni i animirani film te filmska radionica za srednjoškolsku dob u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Sudionici radionica su djeca / autori filmova čiji su filmski radovi nagrađeni na 51. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, koju su organizirali Hrvatski filmski savez i Osnovna škola Stjepana Kefelje iz Kutine te nagrađeni na 18. filmskoj reviji mladeži i 6th FourRiver Film Festivala, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Kako kažu organizatori, i ove godine se potvrdilo da je aktivni odmor dobar recept te da za tridesetak djece iz cijele Hrvatske nema bolje zabave od druženja s filmskom ekipom blizu mora. Obzirom da voditeljica revijskih programa Hrvatskog filmskog saveza, Marija Ratković Vidaković, neumorno radi na promociji dječjeg i srednjoškolskog stvaralaštva, ne samo u Hrvatskoj nego i šire, na radionici za srednjoškolski uzrast sudjeluje i Agnieszka Konarska iz Poljske, inače studentica animiranog filma.

Uz Agnieszku, polaznici radionice za srednjoškolski uzrast su: Stjepan Đaković iz filmske družine Bez Vizije iz Slavonskog Broda, Ivan Stjepan Lucić, Mirsad Mahmutovići Nadir Muhović iz MMC SKIG Gunja; Tina Štambuk iz Škole primjenjenih umjetnosti iz Splita; član filmske družine Bapatuljci iz Slatine, Tin Ostrošić i Almadovarovac iz Osijeka, Matej Jurković.

Voditelj radionice je Boris Poljak, jedan je od najistaknutijih hrvatskih autora eksperimentalnog i dokumentarnog filma te snimatelj i direktor fotografije.

Pod režiserskom palicom voditeljice Marine Zlatarić, profesorice iz OŠ Bartol Kašić iz Zagreba, radionicu za igrani film polaze: Stjepan Petković iz OŠ Ivanovec; Barbara Radoš iz družine K. Golik iz Fužina; Veronika Milinović i Nika Vahčić iz OŠ Većeslava Holjevca iz Zagreba; Marko Bičanić iz Blank_filmski inkubator Zagreb; Noa Nikolić iz Zagreba; Katarina Jukić i Katica Poplašen iz OŠ Rudeš iz Zagreba i Anamarija Špicar iz ŠAF, Čakovec.

Voditeljica Melita Forjan Horvatek iz Udruge Zag, Zagreb i ove godine vodi entuzijastične dokumentariste: Jana Šimunića iz OŠ Strahoninec, Čakovec te Martu Bregeš i Evu Matjašić iz FKVK Zaprešić.

Melita Sandrin i Jona Döring iz ŠAF, Čakovec; Marija Poljak iz Našica; Lovor Škarica, Borna Ivan Masnec i Luna Mayer iz Zagreba su predvodnici radionice za animirani film, koju vodi Jasminka Bijelić Ljubić, inače voditeljica iz Škole animiranog filma iz Čakovca.

U četvrtak, 31. srpnja u 21 sat u Nacionalnom centru za tehničku kulturu u Kraljevici polaznici radionice će predstaviti završne radove snimljene na radionicama, koje će zainteresirani imati prilike vidjeti i na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.

Dodjela Nagrade Dokumetar u Dokukinu KIC

U organizaciji portala Dokumentarni.net, u zagrebačkom Dokukinu KIC će u utorak, 18. lipnja u 19 sati, po peti put biti dodijeljena Nagrada Dokumetar.

17. Beldocs: Razbijanje utopije o dominantne poretke

Na ovogodišnjem Beldocsu svjedočili smo još jednom presjeku produkcije srpskog dokumentarnog filma.

“Posljednji valcer” – Film koji se pušta glasno

"Posljednji valcer" / "The Last Waltz" (1978) Martina Scorsesea publika i kritika nazivaju jednim od najboljih rock filmova svih vremena.