Početna Vijesti Oskarovac Ron Howard režira dokumentarni film o Beatlesima

Oskarovac Ron Howard režira dokumentarni film o Beatlesima

-

Foto: VARA TV, Nizozemska / Screenshot

Oskarovac Ron Howard (“A Beautiful Mind”, 2001.) upustit će se u režiranje drugog dugometražnog dokumentarca u karijeri, nakon prošlogodišnjeg debija s filmom “Made in America” (2013) kojeg je domaća kritičarska pamet dočekala na nož.

Nakon neuspjeha s Jay Z-jem, Howard će priliku za dokumentarno iskupljenje imati s još neimenovanom nefikcijskom biografijom o grupi The Beatles. Film bi trebao izaći na tržište krajem 2015. godine, a koncentrirat će se na dobro poznate etape liverpulske četvorke – od nastupa u Cavern Clubu (1960.) do posljednjeg zajedničkog koncerta u San Franciscu 1966. godine.

Ubacite u cijelu priču najavljeni socio-politički miks, suradnju Paula McCartneyja, Ringa Starra, Yoko Ono Lennon i Olivije Harrison (Georgeova udovica) te dokazanog producenta Nigela Sinclaira (izvrsni “George Harrison: Living in the Material World”, 2011.), i svi ljubitelji Beatlesa mogli bi već polako početi nestrpljivo iščekivati izdisaj sljedeće godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.