Predstavljanjem vlastite dokumentarne, igrane i animirane produkcije udruga Pulska filmska tvornica pridružit će se ovoga četvrtka, 5. lipnja, manifestaciji Dani otvorenih vrata Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Cilj događanja je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih.

S početkom u 21 sat u Klubu PFT-a posjetitelji će moći pogledati nekoliko animiranih filmova realiziranih u sklopu nedavno završene Škole animiranog filma, koju su protekla tri mjeseca vodili Ivan Dobran i Maja Prokl.

Uslijedit će projekcija sekvenci iz filmova nastalih u sklopu klupske produkcije, a koji su u fazi postprodukcije. To su “Ukradeni dani” Tamare Svetek, film radnog naziva “Konzumerizam” Mladena Milotića, “Pogled” Aleksandra Jovanovića, “Nadnaravna parodija” Lare Popović i Michele Gergorić te “Prosvjed” Sande Letonje-Marjanović.

Uz njih, udruga će predstaviti i dugometražne filmove koji su u fazi predprodukcije: dokumentarac radnog naziva “Boškarica” Ivane Hrelje, koji nastaje u suradnji s pulskim Domom za psihički bolesne odrasle osobe Vila Maria, s ciljem destigmatizacije njihovih korisnika, te dokumentarno-eksperimentalnu “Astiru” Irene Čurik o nikad isporučenom spomeniku žrtvama fašizma s pulske rive.

Na rasporedu će biti i filmovi čijoj je realizacija Pulska filmska tvornica doprinijela osiguranjem tehničke pomoći: “bez-Dom-mi (Stereotip-s)” Josipa Pina Ivančića nastalog u sklopu rezidencijalnog programa Spajalica riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te jednominutni “Užas” Damira Lampea.

Filmove će ukratko predstaviti njihovi autori, a po završetku programa o njima će se povesti i nezaobilazna diskusija.

PULSKA FILMSKA TVORNICA

Klub Pulske filmske tvornice je središte teorijske i praktične filmske edukacije te produkcije. Od dobivanja gradskog prostora 2011. godine postao je svakodnevno mjesto okupljanja filmskih entuzijasta, koji u poticajnom ambijentu razmijenjuju iskustva i ideje te razvijaju projekte za koje na raspolaganju imaju svu potrebnu logističku i tehničku potporu.

Financijski ga podržavaju Grad Pula, Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here