PočetnaVijestiPulska filmska tvornica u četvrtak otvara svoja vrata građanima

Pulska filmska tvornica u četvrtak otvara svoja vrata građanima

-

Predstavljanjem vlastite dokumentarne, igrane i animirane produkcije udruga Pulska filmska tvornica pridružit će se ovoga četvrtka, 5. lipnja, manifestaciji Dani otvorenih vrata Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Cilj događanja je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih.

S početkom u 21 sat u Klubu PFT-a posjetitelji će moći pogledati nekoliko animiranih filmova realiziranih u sklopu nedavno završene Škole animiranog filma, koju su protekla tri mjeseca vodili Ivan Dobran i Maja Prokl.

Uslijedit će projekcija sekvenci iz filmova nastalih u sklopu klupske produkcije, a koji su u fazi postprodukcije. To su “Ukradeni dani” Tamare Svetek, film radnog naziva “Konzumerizam” Mladena Milotića, “Pogled” Aleksandra Jovanovića, “Nadnaravna parodija” Lare Popović i Michele Gergorić te “Prosvjed” Sande Letonje-Marjanović.

Uz njih, udruga će predstaviti i dugometražne filmove koji su u fazi predprodukcije: dokumentarac radnog naziva “Boškarica” Ivane Hrelje, koji nastaje u suradnji s pulskim Domom za psihički bolesne odrasle osobe Vila Maria, s ciljem destigmatizacije njihovih korisnika, te dokumentarno-eksperimentalnu “Astiru” Irene Čurik o nikad isporučenom spomeniku žrtvama fašizma s pulske rive.

Na rasporedu će biti i filmovi čijoj je realizacija Pulska filmska tvornica doprinijela osiguranjem tehničke pomoći: “bez-Dom-mi (Stereotip-s)” Josipa Pina Ivančića nastalog u sklopu rezidencijalnog programa Spajalica riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te jednominutni “Užas” Damira Lampea.

Filmove će ukratko predstaviti njihovi autori, a po završetku programa o njima će se povesti i nezaobilazna diskusija.

PULSKA FILMSKA TVORNICA

Klub Pulske filmske tvornice je središte teorijske i praktične filmske edukacije te produkcije. Od dobivanja gradskog prostora 2011. godine postao je svakodnevno mjesto okupljanja filmskih entuzijasta, koji u poticajnom ambijentu razmijenjuju iskustva i ideje te razvijaju projekte za koje na raspolaganju imaju svu potrebnu logističku i tehničku potporu.

Financijski ga podržavaju Grad Pula, Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator

Otvorene su prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator.

Hrvatska koprodukcija u programu 73. Berlinalea

U sklopu ovogodišnjeg Berlinalea, hrvatska će dokumentaristika biti zastupljena s jednim filmom, "Između revolucija" (2023) Vlada Petrija.

“38 at the Garden” – Osjetilo se i u Zagrebu

"38 at the Garden" (2022) debitantskog redatelja Franka Chija bavi se poznatim fenomenom košarkaškog "Linsanityja".

“All That Breathes” – Do neba i nazad

Za Oscara nominirani "All That Breathes" (2022) indijskog filmaša Shaunaka Sena, jedan je od najboljih dokumentaraca 2022. godine.

39. Sundance Film Festival: Velike nagrade doku-žirija filmovima “Going to Mars” i “The Eternal Memory”

Na 39. Sundance Film Festivalu Velike nagrade doku-žirija pripale su filmovima "Going to Mars" i "The Eternal Memory".

Nagrade za hrvatske projekte na industrijskom ogranku 34. Filmskog festivala u Trstu

Na trinaestom izdanju industrijskog programa "When East Meets West" 34. Filmskog festivala u Trstu nagrađena su i dva hrvatska projekta.

Tko će osvojiti ovogodišnjeg kratkometražnog doku-Oscara?

Pogledali smo svih pet ovogodišnjih kandidata za nagradu Oscar u kratkometražnoj konkurenciji dokumentarnog filma.

Poznate (dokumentarne) nominacije 95. Oscara

Poznate su nominacije za 95. nagrade Oscar, čija će se svečanost održati 12. ožujka u losanđeleškom Dolby Theatreu.

“Fire of Love” – U vulkanskom grotlu

"Fire of Love" (2022) američke redateljice Sare Dose prati putešesvije francuskih vulkanologa i bračnog para Krafft.

“Only the Devil Lives Without Hope” Magnusa Gerttena na programu Al Jazeere Balkans

Al Jazeera Balkans ovog tjedna prikazuje i dokumentarac "Only the Devil Lives Without Hope" (2020) švedskog autora Magnusa Gerttena.