PočetnaVijestiPulska filmska tvornica u četvrtak otvara svoja vrata građanima

Pulska filmska tvornica u četvrtak otvara svoja vrata građanima

|

Predstavljanjem vlastite dokumentarne, igrane i animirane produkcije udruga Pulska filmska tvornica pridružit će se ovoga četvrtka, 5. lipnja, manifestaciji Dani otvorenih vrata Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Cilj događanja je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih.

S početkom u 21 sat u Klubu PFT-a posjetitelji će moći pogledati nekoliko animiranih filmova realiziranih u sklopu nedavno završene Škole animiranog filma, koju su protekla tri mjeseca vodili Ivan Dobran i Maja Prokl.

Uslijedit će projekcija sekvenci iz filmova nastalih u sklopu klupske produkcije, a koji su u fazi postprodukcije. To su “Ukradeni dani” Tamare Svetek, film radnog naziva “Konzumerizam” Mladena Milotića, “Pogled” Aleksandra Jovanovića, “Nadnaravna parodija” Lare Popović i Michele Gergorić te “Prosvjed” Sande Letonje-Marjanović.

Uz njih, udruga će predstaviti i dugometražne filmove koji su u fazi predprodukcije: dokumentarac radnog naziva “Boškarica” Ivane Hrelje, koji nastaje u suradnji s pulskim Domom za psihički bolesne odrasle osobe Vila Maria, s ciljem destigmatizacije njihovih korisnika, te dokumentarno-eksperimentalnu “Astiru” Irene Čurik o nikad isporučenom spomeniku žrtvama fašizma s pulske rive.

Na rasporedu će biti i filmovi čijoj je realizacija Pulska filmska tvornica doprinijela osiguranjem tehničke pomoći: “bez-Dom-mi (Stereotip-s)” Josipa Pina Ivančića nastalog u sklopu rezidencijalnog programa Spajalica riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te jednominutni “Užas” Damira Lampea.

Filmove će ukratko predstaviti njihovi autori, a po završetku programa o njima će se povesti i nezaobilazna diskusija.

PULSKA FILMSKA TVORNICA

Klub Pulske filmske tvornice je središte teorijske i praktične filmske edukacije te produkcije. Od dobivanja gradskog prostora 2011. godine postao je svakodnevno mjesto okupljanja filmskih entuzijasta, koji u poticajnom ambijentu razmijenjuju iskustva i ideje te razvijaju projekte za koje na raspolaganju imaju svu potrebnu logističku i tehničku potporu.

Financijski ga podržavaju Grad Pula, Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Sinoć otvoren jubilarni, 20. ZagrebDox

U zagrebačkom Kaptol Boutiqe Cinema sinoć je svečano otvoren jubilarni, 20. ZagrebDox.

Elvis Lenić: “Poslovanje Uljanika godinama je funkcioniralo po piramidalnoj shemi”

Na 20. ZagrebDoxu bit će prikazan i "Brod" (Kinematograf, 2023.), najnoviji dokumentarac redatelja Elvisa Lenića.

Hrvoje Pukšec: “Inzistirati na rastu i količini, neminovno vodi u probleme”

Još nekoliko dana preostalo je do otvaranja jubilarnog, 20....

Vladimira Spindler: “Umjetnost jako često nalazi inspiraciju iz muke umjetnika”

Vladimira Spindler donosi priču o ženama iz svoje obitelji u dokumentarcu "Geni moje djece" (Zagreb film, 2024.).

Katarina Lukec: “‘Đe je kruva nema gladi’ vidim kao poetiziranje ideje doma”

Katarina Lukec za Dokumentarni.net govori o svom novom filmu "Đe je kruva nema gladi" (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, 2023.).

“Manifest” – Iz Rusije, uživo

"Manifest" / "Manifesto" (2022) Angie Vinchito je u svakom slučaju nesumnjiva kritika suvremene putinovske Rusije.

Predavanje o Chrisu Markeru u Kino klubu Split

U Kino klubu Split (Ulica Slobode 28), u okviru...

“Bol” Ivana Faktora u programu 70. Oberhausena

Dokumentarno-eksperimentalni film "Bol" (Sve gore i gore, 2024.) Ivana Faktora ušao je u natjecateljski program 70. Oberhausena.

Dokumentarni Oktavijani filmovima “Dezerteri” i “El Shatt – nacrt za utopiju”

HDFK u zagrebačkom kinu Kinoteka po trideset i drugi put dodjeljuje svoju godišnju nagradu za najbolje filmove, Oktavijan.

“Titicut Follies” Fredericka Wisemana otvara travanjski program Dokukina KIC

"Ludilo u Titicutu" / "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana otvara travanjski program Dokukina KIC.