Početna Vijesti Pulska filmska tvornica u četvrtak otvara svoja vrata građanima

Pulska filmska tvornica u četvrtak otvara svoja vrata građanima

-

Predstavljanjem vlastite dokumentarne, igrane i animirane produkcije udruga Pulska filmska tvornica pridružit će se ovoga četvrtka, 5. lipnja, manifestaciji Dani otvorenih vrata Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Cilj događanja je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih.

S početkom u 21 sat u Klubu PFT-a posjetitelji će moći pogledati nekoliko animiranih filmova realiziranih u sklopu nedavno završene Škole animiranog filma, koju su protekla tri mjeseca vodili Ivan Dobran i Maja Prokl.

Uslijedit će projekcija sekvenci iz filmova nastalih u sklopu klupske produkcije, a koji su u fazi postprodukcije. To su “Ukradeni dani” Tamare Svetek, film radnog naziva “Konzumerizam” Mladena Milotića, “Pogled” Aleksandra Jovanovića, “Nadnaravna parodija” Lare Popović i Michele Gergorić te “Prosvjed” Sande Letonje-Marjanović.

Uz njih, udruga će predstaviti i dugometražne filmove koji su u fazi predprodukcije: dokumentarac radnog naziva “Boškarica” Ivane Hrelje, koji nastaje u suradnji s pulskim Domom za psihički bolesne odrasle osobe Vila Maria, s ciljem destigmatizacije njihovih korisnika, te dokumentarno-eksperimentalnu “Astiru” Irene Čurik o nikad isporučenom spomeniku žrtvama fašizma s pulske rive.

Na rasporedu će biti i filmovi čijoj je realizacija Pulska filmska tvornica doprinijela osiguranjem tehničke pomoći: “bez-Dom-mi (Stereotip-s)” Josipa Pina Ivančića nastalog u sklopu rezidencijalnog programa Spajalica riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te jednominutni “Užas” Damira Lampea.

Filmove će ukratko predstaviti njihovi autori, a po završetku programa o njima će se povesti i nezaobilazna diskusija.

PULSKA FILMSKA TVORNICA

Klub Pulske filmske tvornice je središte teorijske i praktične filmske edukacije te produkcije. Od dobivanja gradskog prostora 2011. godine postao je svakodnevno mjesto okupljanja filmskih entuzijasta, koji u poticajnom ambijentu razmijenjuju iskustva i ideje te razvijaju projekte za koje na raspolaganju imaju svu potrebnu logističku i tehničku potporu.

Financijski ga podržavaju Grad Pula, Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

5. Dok’n’Ritam: “Indexi” – Konfuzija sarajevske rock religije

Na 5. Dok'n'Ritmu svjetsku premijeru doživio je dokumentarni film "Indexi" (2020) bh. redatelja Bojana Hadžiabdića i Zorana Kubure.

31. Nordisk Panorama: “Umjetnica i lopov” najbolji nordijski dokumentarac 2020. godine

Završena je 31. Nordisk Panorama, godišnja smotra najboljih nordijskih kratkometražnih i dokumentarnih filmova.

Dina Pokrajac: “Namjera Arterije je približiti život i stvaranje umjetnika koji su obilježili svoje vrijeme”

Selektorica programa Dina Pokrajac za naš portal najavljuje ovogodišnje, četvrto izdanje festivala Arteria - tjedan filma o umjetnicima.

Hrvatski dokumentarci na posebnom izdanju ZagrebDoxa

U sklopu ovogodišnjeg posebnog izdanja ZagrebDoxa (4. - 11.10.) bit će prikazano dvanaest hrvatskih filmova.

Otvorene prijave za 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Otvorene su prijave za 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva, koja će se održati u Buzetu.

Dodijeljeni 72. Kreativni Emmyji i 41. Emmyji za najbolje vijesti i dokumentarne filmove

Doznali smo pobjednike 72. Kreativnih Emmyja i 41. Emmyja za najbolje vijesti i dokumentarne filmove.

U utorak počinje 4. Arteria – tjedan filma o umjetnicima

Ovog utorka u Zagrebu počinje četvrta Arteria - tjedan filma o umjetnicima u organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC).

“Inconvenient Indian” do glavne doku-nagrade 45. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu

Prije nekoliko dana dodjelom nagrada i priznanja završio je 45. Međunarodni filmski festival u Torontu (10. - 19.9.).

U petak se ponovno otvaraju vrata Dokukina KIC

U petak, 25. rujna ponovno se otvaraju vrata Dokukina KIC, jedinstvenog kina specijaliziranog za dokumentarce u centru Zagreba.

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

U suradnji s HAVC-om, DOK Leipzig je otvorio poziv hrvatskim autorima za prijavu na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa.