PočetnaVijestiJavno predavanje i predstavljanje filmova u predprodukciji s 11. Škole filme PFT-a

Javno predavanje i predstavljanje filmova u predprodukciji s 11. Škole filme PFT-a

-

U sklopu 11. Škole filma Pulska filmska tvornica 2015 danas će u Klubu PFT-a u 18 sati biti održano javno predavanje Marka Zdravkovića-Kunca pod imenom “Predstavljanje filmskog projekta”.

Prilika je to da zainteresirani nauče kako se projekti predstavljaju potencijalnim dionicima, odnosno kako sažeti ideju filma i motivaciju te jasno izraziti konkretne potrebe za njegovu realizaciju, od logističkih do tehničkih.

Na predavanje će se nadovezati vikend radionica za polaznike 11. Škole filma te javno predstavljanje 17 igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova u predprodukciji, koje će u Klubu PFT-a biti održano u utorak, 17. studenog, također s početkom u 18 sati. Ulaz na oba programa je besplatan.

Na javnom predstavljanju polaznici će upoznati prisutne sa svojim filmskim projektima i njihovim potrebama, a u cilju uključivanja novih dionika u proces realizacije (glumaca, asistenata, tehničara, donatora…).

ŠF-2
Andrej Korovljev i Ines Pletikos / Foto: Pulska filmska tvornica

Pet filmova nastalo je na Radionici dokumentarnog filma redateljice, autorice i producentice Ines Pletikos: Olivera Jović razrađuje gotovo stoljetnu trakavicu oko izgradnje pulskog bazena; Ivana Anić prati volontera udruge Naš san njihov osmijeh, a Sara Jurčić provjerava što se od želja petorice njezinih prijatelja, zacrtanih prije pet godina, do danas obistinilo. Marko Zdravković-Kunac nas pak upoznaje s beskućnicima koji žive u bunkeru nadomak pulskog groblja, dok Polona Blašković obrađuje temu nasilja nad ženama.

Na Radionici igranog filma redatelja i autora Andreja Korovljeva razrađeno je također pet ideja. Sanda Letonja-Marjanović prepričava dogodovštine dviju prijateljica koje rade kao čistačice u privatnim apartmanima; Lara Popović obrađuje nadrealnu priču dva brata i njihovih obiteljskih trauma; Aleksandar Jovanović odnos usamljenog udovca i njegovog kućnog ljubimca, a Antonio Matijaš temu pisca u stvaralačkoj krizi. Naposljetku, Marko Korlević se bavi pričom o problematičnom i empatičnom mladiću koji otkriva obiteljske tajne.

ŠF-1
Damir Čučić s polaznicima Radionice eksperimentalnog filma / Foto: Pulska filmska tvornica

Osmero polaznika razvijalo je sedam ideja na Radionici eksperimentalnog filma redatelja, autora, producenta i montažera Damira Čučića. Tanja Nikolić namjerava realizirati eksperimentalni film o unutarnjim previranjima lika uz upotrebu tehnike animacije, dok će Sara Jurčić izraditi apstraktni film u kojemu će također koristiti crtež.

Sanda Letonja-Marjanović i Silvio Belušić poigrat će se sa svojim dosadašnjim snimkama, a Marko Zdravković-Kunac snimkom jedne kazališne predstave. Ivana-Nataša Turković i Boris Vincek izrađuju eksperimentalni distopijski film na temelju tekstualnog predloška, dok će Josip Pino Ivančić raditi intervenciju na filmskom mediju.

Voditelji radionica nastavit će pratiti razvoj projekata sve do njihova dovršetka, dok će u narednim segmentima škole biti održana teorijska i praktična edukacija vezana za snimanje, a potom i za montažu. 11. Škola filma nastavlja se na dosadašnju Ljetnu radionicu izrade filma koja nakon deset izdanja mijenja koncept u cilju postizanja kvalitetnog obrazovanja i produkcije pulskih umjetničkih snaga.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije