PočetnaVijestiPremijera filma "Hrpa Zg-Ri-Zg" u Art-kinu Croatia

Premijera filma “Hrpa Zg-Ri-Zg” u Art-kinu Croatia

-

U utorak, 3. lipnja s početkom u 19 sati, u Art-kinu Croatia će se premijerno prikazati film “Hrpa Zg-Ri-Zg” uz gostovanje autora filma Đorđa Jandrića te filmske ekipe koju čine producent Matko Burić te Zoran Medved i Josip Maršić, dizajneri zvuka.

Pitanje je može li se film tretirati kao skulptura? Skulptura kao film? Može li kipar filmom napraviti skulpturu? Za skulpturu su potrebna tri elementa: kiparska ideja, prostor i vrijeme (prostor – vrijeme) i materijal, tvar.

Godina dana putovanja (vrijeme) od Zagreba do Rijeke i nazad (prostor), digitalni zapis kao materijal i – sjesti u studio i kiparsku ideju Hrpe, predstavljene krugom (tlocrt) i trokutom (nacrt) uobličiti u film – sa svojim vremenom, svojom dramaturgijom i postupcima.

Šezdeset sati slike u trideset minuta kruga, koliki sati zvukova, radijskog programa i razgovora mobitelom u trideset minuta trokuta. “Hrpa ZgRiZg” (Hrpa Zagreb – Rijeka – Zagreb) je film koji je postao sama srž, esencija skulpture, film koji se gotovo može dodirnuti.

O AUTORU:

Đorđe Jandrić je profesor pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci gdje predaje kiparstvo i modeliranje. Uz brojne samostalne i skupne izložbe, 2001. godine je postavio izložbu “Hrpe” u Muzeju suvremene i moderne umjetnosti u Zagrebu te 2010. i 2011. izložbu pod nazivom “Hrpa” u Splitu i Puli.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije