Foto: Tjaša Kalkan

Treći dan DokuMA Film Festivala u Makarskoj započeo je u prepunoj dvorani Memory kavane Hotela Meteor uz Masterclass predavanje Nenada Puhovskog na temu “Tendencije suvremenog dokumentarca.”

U popodnevnim satima gosti i posjetitelji festivala preselili su se na Kazan Party u seocu Makar, s kojeg seže prekrasan pogled na obližnju Makarsku.

Večernji paralelni program je ponudio filmove “Otac” i “Slatkica i boksač” u Đardinu, koji je opet premašio ukupni kapacitet navedenog prostora i ponudio ugodnu večer za stotinjak gledatelja, dok se u Ljetnom kinu odvijala međunarodna festivalska premijera novog filma Filipa Remunde, “Obnaženi narod”.

DokuMA-3-2

Spomenuti film privukao je petstotinjak Makarana, Igranaca i čeških turista koji su napravili ugođaj kakav u Makarskoj nije viđen od 80-ih godina. Projekciju je uveličao i novinar Boris Dežulović, čiji je članak inspirirao nastanak “Obnaženog naroda”.

Nakon projekcije uslijedio je gotovo jednosatni Q&A kojeg je moderirao redatelj Igor Bezinović. Uz Filipa Remundu, u razgovoru su sudjelovali i protagonisti filma, uključujući legendarnog galeba Emila Talijančića.

Kako je to već na DokuMA Film Festivalu postao običaj, stotine posjetitelja svoje su daljnje dojmove prepričavali na mnogobrojnim meeting pointovima, a sličan scenarij trebao bi se dogoditi i tijekom današnjeg – posljednjeg dana – makarskog festivala.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here