PočetnaVijesti(1. DokuMA Film Festival) "Galebovi", Dežulović i "Obnaženi narod" na trećem danu DokuMA FF-a

(1. DokuMA Film Festival) “Galebovi”, Dežulović i “Obnaženi narod” na trećem danu DokuMA FF-a

|

Foto: Tjaša Kalkan

Treći dan DokuMA Film Festivala u Makarskoj započeo je u prepunoj dvorani Memory kavane Hotela Meteor uz Masterclass predavanje Nenada Puhovskog na temu “Tendencije suvremenog dokumentarca.”

U popodnevnim satima gosti i posjetitelji festivala preselili su se na Kazan Party u seocu Makar, s kojeg seže prekrasan pogled na obližnju Makarsku.

Večernji paralelni program je ponudio filmove “Otac” i “Slatkica i boksač” u Đardinu, koji je opet premašio ukupni kapacitet navedenog prostora i ponudio ugodnu večer za stotinjak gledatelja, dok se u Ljetnom kinu odvijala međunarodna festivalska premijera novog filma Filipa Remunde, “Obnaženi narod”.

DokuMA-3-2

Spomenuti film privukao je petstotinjak Makarana, Igranaca i čeških turista koji su napravili ugođaj kakav u Makarskoj nije viđen od 80-ih godina. Projekciju je uveličao i novinar Boris Dežulović, čiji je članak inspirirao nastanak “Obnaženog naroda”.

Nakon projekcije uslijedio je gotovo jednosatni Q&A kojeg je moderirao redatelj Igor Bezinović. Uz Filipa Remundu, u razgovoru su sudjelovali i protagonisti filma, uključujući legendarnog galeba Emila Talijančića.

Kako je to već na DokuMA Film Festivalu postao običaj, stotine posjetitelja svoje su daljnje dojmove prepričavali na mnogobrojnim meeting pointovima, a sličan scenarij trebao bi se dogoditi i tijekom današnjeg – posljednjeg dana – makarskog festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.