Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "Burn"

Za nešto više od tjedan dana u makarskom Vatrogasnom domu završava niz uvodnih projekcija prije samog početka premijernog izdanja DokuMA Film Festivala.

Posljednji film na rasporedu trebao bi se prikazati u petak, 9. svibnja u 21 sat, i to u dvorištu već spomenutog Vatrogasnog doma. Publika će moći vidjeti dokumentarac “Burn” (2012) redateljskog dvojca Tom Putnam – Brenna Sanchez, kojima je kao izvršni producent svesrdno pomagao i Denis Leary (“Vatreni dečki”).

“Burn” smo ove godine u međunarodnoj konkurenciji gledali na ZagrebDoxu, a o kvaliteti ovog prikaza hrabrih pustolovina detroitskih vatrogasaca govori i nagrada publike na Tribeca Film Festivalu 2012. godine.

Udruga Dokuma pomno je birala svoju posljednju projekciju prije početka festivala, želeći se odužiti makarskim vatrogascima koji su u posljednjih par mjeseci svoj Vatrogasni dom ustupili i nekim drugačijim, kulturnim sadržajima.

Kao dio obilježavanja Mjeseca zaštite od požara i dana Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, projekciji “Burna” trebao bi prisustvovati i Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, Slavko Tucaković, te njegove kolege iz cijele Dalmacija. Ulaz je, kao i uvijek, besplatan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here