PočetnaVijestiFilm o vatrogascima zatvara najavne projekcije DokuMA Film Festivala

Film o vatrogascima zatvara najavne projekcije DokuMA Film Festivala

|

Za nešto više od tjedan dana u makarskom Vatrogasnom domu završava niz uvodnih projekcija prije samog početka premijernog izdanja DokuMA Film Festivala.

Posljednji film na rasporedu trebao bi se prikazati u petak, 9. svibnja u 21 sat, i to u dvorištu već spomenutog Vatrogasnog doma. Publika će moći vidjeti dokumentarac “Burn” (2012) redateljskog dvojca Tom Putnam – Brenna Sanchez, kojima je kao izvršni producent svesrdno pomagao i Denis Leary (“Vatreni dečki”).

“Burn” smo ove godine u međunarodnoj konkurenciji gledali na ZagrebDoxu, a o kvaliteti ovog prikaza hrabrih pustolovina detroitskih vatrogasaca govori i nagrada publike na Tribeca Film Festivalu 2012. godine.

Udruga Dokuma pomno je birala svoju posljednju projekciju prije početka festivala, želeći se odužiti makarskim vatrogascima koji su u posljednjih par mjeseci svoj Vatrogasni dom ustupili i nekim drugačijim, kulturnim sadržajima.

Kao dio obilježavanja Mjeseca zaštite od požara i dana Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, projekciji “Burna” trebao bi prisustvovati i Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, Slavko Tucaković, te njegove kolege iz cijele Dalmacija. Ulaz je, kao i uvijek, besplatan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.