Dvanaesto izdanje Zagreb Film Festivala održat će se ove godine od 19. do 26. listopada u Zagrebu. Ovim putem vodstvo ugledne manifestacije objavljuje natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala. Rok za prijave je 15. srpnja, odnosno 20. kolovoza za prijave filmova u program Kockice.

Debitantske, odnosno prve i druge filmove autor(ic)a moguće je prijaviti putem online prijavnice u kategoriji dugometražnog i kratkometražnog igranog filma te dokumentarnog filma. Također, pozivaju se hrvatske autorice i autori da prijave svoje filmove u trajanju do 30 minuta u natjecateljski program Kockice. Rok za prijavu 20. kolovoza isključivo je za filmove koji se prijavljuju u program Kockice.

Zagreb Film Festival predstavlja debitantske filmove i nove autore u međunarodnoj konkurenciji te nove filmove hrvatskih autora u trajanju do 30 minuta u konkurenciji programa Kockice.

U glavnom festivalskom programu dosad su se natjecali redatelji poput Apichatponga Weerasethakula, Lija Yanga, Antona Corbijna, Corneliua Porumboiua, Radua Judea, Joshue Marstona, Paddyja Considinea, Uberta Pasolinija i Alexandrosa Avranasa, dok je upravo natjecateljski program Kockica najavio brojna nova imena na domaćoj filmskoj sceni (Matija Kluković, Juraj Lerotić, Sara Hribar, Hana Jušić, Ivan Sikavica i dr.).

Pravilnik i prijavnica dostupni su na službenoj stranici Festivala www.zagrebfilmfestival.com a za sva ostala pitanja obratite se na službeni mail: [email protected].

U tijeku je i natječaj za treće izdanje radionice Moj prvi scenarij, namijenjene filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Radionica će se održati tijekom trajanja Festivala, od 20. do 24. listopada, a rok za prijavu je 20. lipnja. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca, od kojih će dvoje biti iz Hrvatske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here