PočetnaRecenzije "Noć u Zagrebu" - The Bambi Molestersi u koncertno-dokumentarnom procijepu

[DORF 2014] “Noć u Zagrebu” – The Bambi Molestersi u koncertno-dokumentarnom procijepu

-

The Bambi Molestersi, svjetski poznata glazbena atrakcija iz Hrvatske – kojima gitarist R.E.M.-a Peter Buck otvoreno priznaje titulu “najboljeg surf-rock benda na svijetu”, a kritičar Aleksandar Dragaš sipa hvalospjeve poput “slatke čistoće, artističke dorečenosti i sviračke briljantnosti” – održala je 2011. godine intimni koncert u zagrebačkom Teatru ITD.

Na tom jedinstvenom glazbenom druženju bio je prisutan i redatelj Mark A. Littler, koji je svojim kamerama uhvatio mističnu sinergiju omađijane publike i domaće četveročlane glazbene avangarde u sastavu: Lada Furlan Zaborac (bas gitara), Hrvoje Zaborac (bubnjevi), Dalibor Pavičić (gitara) i Dinko Tomljanović (gitara).

Gledatelji koji su očekivali biografsku notu iz glazbeno-meditirajućeg izričaja The Bambi Molestersa, ostat će nepopravljivo razočarani, pošto “Noć u Zagrebu” / “A Night in Zagreb – The Bambi Molesters” (2011) spada u oksimoronsku kategoriju koncertnih dokumentaraca.

Mišljenja smo – naravno da smo otvoreni za argumentirani dijalog – kako takvim filmovima jednostavno ne pristaje prefiks dokumentarni, pogotovo u slučajevima kad kino-platnom dominira isključivo efektna, izvrsno snimljena i kadrirana, ali i dalje tek obična snimka jednog koncerta.

“Noć u Zagrebu” spada u ljepša festivalska iskustva iz ove godine, kojeg će pravi fanovi The Bambi Molestersa željeti imati i u svojoj DVD kolekciji. Za punokrvnu dokumentarno-intimnu retrospektivu hrvatskih surfera, ipak pričekajte neki od sljedećih nefikcijskih valova

O FILMU:

Režija: Mark A. Littler
Godina proizvodnje: 2011.
Zemlja podrijetla: Njemačka
Trajanje: 90 minuta

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije