Početna Vijesti "Gangster te voli", "Sickfuckpeople" i ostali dokumentarni naslovi uskoro dolaze u kina

“Gangster te voli”, “Sickfuckpeople” i ostali dokumentarni naslovi uskoro dolaze u kina

-

Hrvatski gledatelji uskoro bi trebali dobiti novu dozu prijeko potrebnih i kvalitetnih dokumentarnih naslova. Tako će u izdanju Restart labela u kina najprije krenuti dokumentarac “Sickfuckpeople” (2013), redatelja Jurija Rečinskog, kojeg smo nedavno imali prilike gledati na 11. izdanju Human Rights Film Festivala.

Tri tjedna kasnije na kino-repertoaru trebao bi se naći izvrsni hrvatski dokumentarac “Gangster te voli” (2013) Nebojše Slijepčevića, dok će prvu trećinu Restartove dokumentarne godine zatvoriti slovenska “Mama Europa” (2013., Petra Seliškar) te ruski film “Sutra” (2012), redatelja Andreja Grjazeva.

Premijerni kino-repertoar Restart labela u prva četiri mjeseca 2014. godine:

“Sickfuckpeople” (2013) / Režija: Juri Rečinski / Zemlja podrijetla: Austrija/Ukrajina

  • Početak kino-distribucije: 15. siječnja 2014.
  • O čemu se zapravo radi: “Sickfuckpeople”, dokumentarac o ukrajinskim beskućnicima, alegorijski je dokumentarni mail iz današnje distopijsko-dehumanizirane stvarnosti i destrukcijski manifest bezlične kolektivne svijesti u kojem je darvinistički model vrednovavanja svijeta jedina poželjna religija.


“Gangster te voli” (2013) / Režija: Nebojša Slijepčević / Zemlja podrijetla: Hrvatska/Njemačka/Rumunjska

  • Početak kino-distribucije: 6. veljače 2014.
  • O čemu se zapravo radi: Film redatelja Nebojše Slijepčevića o lokalnom imotskom bračnom posredniku koji spaja tamošnje usamljene duše, melankolično je ali životno prokrvljeno i neispričavajuće dokumentarno remek-djelo kojeg se ne bi posramile ni filmski mnogo značajnije države od Hrvatske.


“Mama Europa” (2013) / Režija: Petra Seliškar / Zemlja podrijetla: Slovenija/Makedonija/Hrvatska

  • Početak kino-distribucije: 6. ožujka 2014.
  • O čemu se zapravo radi: Idiosinkratska priča slovenske redateljice Petre Seliškar koja sa svojom četverogodišnjom kćerkom Terrom istražuje granice izvan Schengena i probleme koje one predstavljaju lokalnom stanovništvu.


“Sutra” (2013) / “Zavtra” / Režija: Andrej Grjazev / Zemlja podrijetla: Rusija

  • Početak kino distribucije: 10. travnja 2014.
  • O čemu se zapravo radi: “Sutra” je priča o radikalnom umjetničkom kolektivu Voina, koji svojim djelovanjem na granici između umjetnosti i zločina šalju snažnu poruku jednom, za njih, okoštalom državnom aparatu.

 


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Hrvatski filmovi na Doclisboi i Jihlavi

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno Posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.

Deveta SMOTRA filmova Kino kluba Split

U petak i subotu (16. i 17.10.) održat će se deveta SMOTRA recentnih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji Kino kluba Split