PočetnaVijestiPredstavljen program 5. Revije studentskog filma

Predstavljen program 5. Revije studentskog filma

|

Peto izdanje Revije studentskog filma održat će se 16. i 17. listopada u MM centru Studentskog centra u Zagrebu. Posjetitelji će u dvjema natjecateljskim kategorijama moći besplatno pogledati ukupno 46 kratkometražnih i srednjemetražnih filmova studenata iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a program će se prikazati i online. Osim raznolikosti filmskih rodova, program obilježuje i šarolikost filmskog izraza te tematika. Dokumentarni dio programa ponudit će filmove s neobičnim sugovornicima i njihovim svjetovima, a posebice približiti svakodnevicu osoba s psihičkim i fizičkim oboljenjima.

U Akademskom programu bit će prikazano 28 filmova s umjetničkih i filmskih akademija iz Zagreba, Splita, Ljubljane, Nove Gorice, Banja Luke, Novog Sada i Beograda, a nagradu Veliki lonac za najbolji akademski film dodijelit će žiri u sastavu: Marija Kovačina, Mario Kovač i Ivan Turković Krnjak. Kome će pripasti Mali lonac za najbolji studentski film, na temelju osamnaest naslova, odlučit će Sunčica Ana Veldić, Ivor Glavaš i Mark Modrić.

Raspored projekcija te kompletan program možete pogledati na internetskoj stranici Revije ili praćenjem Facebook eventa. Revija studentskog filma osmišljena je kao program namijenjen promoviranju i osnaživanju audiovizualnog stvaralaštva među studentima, ali i kao platforma za povezivanje mladih filmskih autora i autorica iz država regije.

Reviju organizira Akademski filmski klub i FPS Media, a program se izvodi u partnerstvu sa Studentskim centrom u Zagrebu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.

Anja Koprivšek: “‘Grand Prize’ je ljubavna priča smještena u svijet zagrebačke ballroom scene”

Anja Koprivšek je na 20. ZagrebDoxu predstavila svoj diplomski film, "'Grand Prize' (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, 2024.).

Esej s bosansko-hrvatske granice najbolji film 55. Visions du Réela

U Švicarskoj se od 12. do 21. travnja održavao 55. Međunarodni filmski festival u Nyonu - Visions du Réel.

Pred vratima sedamnaesto izdanje Subversive Festivala

Sedamnaesto izdanje Subversive Festivala održat će se u Zagrebu od 20. svibnja do 8. lipnja.

Novo ruho i lokacija Dana hrvatskog filma

Na konferenciji za medije danas su predstavljeni novi koncept te nova lokacija 33. Dana hrvatskog filma, koji je Zagreb zamijenio Karlovcem.

Prvi!

Portal Dokumentarni.net je u sklopu projekta "Dokunet Video", na svom YouTube kanalu objavio svoj prvi, povijesni podcast.

“Bol” Ivana Faktora do Posebnog priznanja 70. Oberhausena, “Između revolucija” naj-rumunjski dokumentarni film

Hrvatski dokumentarni filmovi i pripadajući autori došli su do nekoliko zapaženih europskih filmskih nagrada i priznanja.

“Kada dođu svinje” Biljane Tutorov na Al Jazeeri Balkans

Na program Al Jazeere Balkans dolazi i dokumentarni film "Kada dođu svinje" (2017) srpske autorice Biljane Tutorov.