PočetnaVijestiPredstavljen program 5. Revije studentskog filma

Predstavljen program 5. Revije studentskog filma

-

Peto izdanje Revije studentskog filma održat će se 16. i 17. listopada u MM centru Studentskog centra u Zagrebu. Posjetitelji će u dvjema natjecateljskim kategorijama moći besplatno pogledati ukupno 46 kratkometražnih i srednjemetražnih filmova studenata iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a program će se prikazati i online. Osim raznolikosti filmskih rodova, program obilježuje i šarolikost filmskog izraza te tematika. Dokumentarni dio programa ponudit će filmove s neobičnim sugovornicima i njihovim svjetovima, a posebice približiti svakodnevicu osoba s psihičkim i fizičkim oboljenjima.

U Akademskom programu bit će prikazano 28 filmova s umjetničkih i filmskih akademija iz Zagreba, Splita, Ljubljane, Nove Gorice, Banja Luke, Novog Sada i Beograda, a nagradu Veliki lonac za najbolji akademski film dodijelit će žiri u sastavu: Marija Kovačina, Mario Kovač i Ivan Turković Krnjak. Kome će pripasti Mali lonac za najbolji studentski film, na temelju osamnaest naslova, odlučit će Sunčica Ana Veldić, Ivor Glavaš i Mark Modrić.

Raspored projekcija te kompletan program možete pogledati na internetskoj stranici Revije ili praćenjem Facebook eventa. Revija studentskog filma osmišljena je kao program namijenjen promoviranju i osnaživanju audiovizualnog stvaralaštva među studentima, ali i kao platforma za povezivanje mladih filmskih autora i autorica iz država regije.

Reviju organizira Akademski filmski klub i FPS Media, a program se izvodi u partnerstvu sa Studentskim centrom u Zagrebu.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije