PočetnaVijestiPokrenuta crowdfunding kampanja za završetak filma "Funk YU"

Pokrenuta crowdfunding kampanja za završetak filma “Funk YU”

-

Filmska ekipa dugometražnog dokumentarnog filma “Funk YU” autora Franka Dujmića, ujedno i glavnog protagonista filma, pokrenula je crowdfunding kampanju. Cilj im je skupiti sredstva za završetak filma i njegovo što skorije prikazivanje pred publikom u Hrvatskoj, ali i regiji i svijetu. “Funk YU” je dugometražni dokumentarni film koji nam otkriva tajne vinil svijeta, zvukove jugoslavenskog funka, duh koji imaju pasionirani diggeri, skupljači gramofonskih ploča i DJ-evi. S funkom i svijetom vinila nas u filmu upoznaju velika imena regije – Peđa Radović iz Podgorice, zagrebački DJ-evi D-Gree i Soul Bader, slovenski DJ kolektiv “Tetkine radosti”, najpoznatiji beogradski prodavač ploča Borko, Tošo Filipovski – živa enciklopedija YU-rocka te Dr. Smeđi Šećer– vrsni tragač za YU zvukovima regije. Svi koji doniraju mogu odabrati sjajne pogodnosti za sebe, a filmska ekipa obećava i genijalne projekcije te plesnjake.

“Funk YU” je nastajao posljednjih pet godina, a kako bi se napokon završio i bio prikazan publici na platnima i raznim plesnjacima i druženjima, filmska je ekipa pokrenula crowdfunding kampanju. Cilj je kampanje prikupiti sredstva za dovršetak montaže, licenciranje prava na glazbu za pjesme koje su u filmu, dovršetak kolor-korekcije, dizajn zvuka i miks zvuka, izradu plakata za distribuciju te ostale materijale.

Franko Dujmić je strastveni ljubitelj glazbe i kolekcionar ploča, a u ovom filmu traga za pločom “Ulica jorgovana” Darka Domijana, jednu od popularnijih singlica koju je imalo svako kućanstvo. Uz pomoć lovca na antikvitete, osebujnog Jerka, Franko kreće u potragu za njom. Potraga ga vodi u gradove zemalja bivše Jugoslavije, u kojima upoznaje iskonske diggere, prave ljubitelje vinila, kolekcionare, ljude koji žive glazbu i vole funk.

Hoće li Franko uspjeti pronaći ploču koju traži doznat ćemo kada se film završi, i tu filmska ekipa traži pomoć crowdfunding kampanjom, a zauzvrat su, između ostaloga, kako kažu, pripremili cijeli niz sjajnih pogodnosti.

Zašto crowdfunding kampanja?

“Dojma sam da su crowdfunding kampanje postale standard u zatvaranju financijske konstrukcije filma. Film je takva vrsta umjetnosti gdje su ambicije uvijek velike, a novaca malo. Iako smo za film dobili financijska sredstva s raznih strana, potreban nam je još jedan mali dio kako bismo ovo epsko putovanje od pet godina priveli kraju. U isto vrijeme, kampanja nam pruža i odličan način da po prvi put predstavimo projekt publici te prije nego film uopće izađe, izgradimo zajednicu gdje u fokus ponovno stavljamo gramofonske ploče i zvuk jugo-funka. Jugoslavenski funk je mitski žanr koji postoji i ne postoji, ovisno koga pitate. Mi mislimo da itekako postoji što dokazuju razni plesnjaci, partyji te na kraju i DJ-evi koji drže tu scenu”, ispričao je Franko Dujmić, redatelj i glavni akter filma “Funk YU”.

Do podneva, 25. siječnja 2024., svi zaintrigirani temom mogu posjetiti Ulule stranicu te donirati ovaj film.

“Funk YU” ekipu čine Franko Dujmić, redatelj i glavni protagonist filma; Tamara Babun i Matija Drniković, producenti iz produkcijske kuće Wolfgang&Dolly; direktor fotografije Frane Pamić, montažer Danijel Brlas te Lada Bonacci i Aleksandar Arsovski, zaduženi za autorska prava, rješavanje prava na glazbu i arhivski materijal.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

[VIDEO] Nikoloz Bežanišvili: “Staljin nije popularan u Gruziji jer naša zemlja ide prema EU i NATO-u”

Gruzijski redatelj Nikoloz Bežanišvili za naš portal govori o svom filmu "Sjeveroistični vjetrovi" (2022).

Ivan Efendić: “Moj glavni protagonist Mate Lasić ima potpuno drugačiji pristup umjetnosti i životu”

Debitantski redatelj Ivan Efendić za Dokumentarni.net govori o svom dokumentarcu "Mate" (Samostalna produkcija, 2023.).

Otvorene prijave za KKZ-ovu radionicu “U dijalogu sa Agnès”

Otvorene su prijave za naprednu KKZ-ovu filmsku radionicu "U dijalogu sa Agnès" voditeljice Ive Gavrilović.

Otvorene prijave za 11. STIFF

STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje filmove na jedanaesto izdanje festivala.

Hrvatska koprodukcija u industrijskom dijelu 26. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Solunu

Hrvatska koprodukcija "Sakupljač snova" ušla je u industrijski dio 26. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Solunu.

U KIC-u ciklus filmova posvećen Martinu Semenčiću

U zagrebačkom Kulturno informativnom centru (KIC) bit će prikazan kratki ciklus "Sjećanje na Martina Semenčića".

72. BAFTA: “20 dana u Mariupolju” Mstislava Černova najbolji britanski dokumentarac 2023. godine

"20 dana u Mariupolju" / "20 Days in Mariupol" (2023) Mstislava Černova najbolji je britanski dokumentarac 2023. godine.

Projekcija filma “Sjeveroistočni vjetrovi” uz gostovanje redatelja Nikoloza Bežanišvilija

Dokumentarac "Sjeveroistočni vjetrovi" autora Nikoloza Bežanišvilija bit će prikazan 22. i 23. veljače u Zagrebu i Puli, uz prisustvo autora.

“Bobi Wine: Narodni predsjednik” – U ime kralja i naroda

Snimke iz "Bobi Wine: Narodni predsjednik" nerijetko su šokantne, sirove, izuzetno frustrirajuće iz ove naše europske demokratske pozicije.

Dokukino KIC: Ciklus filmova o turbulentnoj čileanskoj političkoj povijesti

U zagrebačkom Dokukinu KIC prikazat će se ciklus filmova o turbulentnoj čileanskoj političkoj poviješću.