PočetnaVijestiBBC otkupio "Paviljon 6" Gorana Devića

BBC otkupio “Paviljon 6” Gorana Devića

|

Kako javlja stranica Hrvatskog audiovizualnog centra, BBC i produkcijska kuća Petnaesta umjetnost zaključili su ugovor o otkupu prava emitiranja za područje Velike Britanije i Sjeverne Irske za dugometražni dokumentarni film “Paviljon 6” redatelja Gorana Devića.

Film još uvijek nije imao premijeru, a kao projekt u razvoju dobio je dvije nagrade na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. Najnoviji Devićev dokumentarac sniman je za vrijeme masovnog cijepljenja građana uslijed pandemije, a opservacijski prati medicinsko i ostalo osoblje te ljude koji su se došli cijepiti protiv korone u Paviljonu 6 zagrebačkog Velesajma.

“Kako je ovo prvi hrvatski film koji je BBC otkupio, vjerojatno će otvoriti vrata i ostalim hrvatskim filmovima koji posljednjih godina nižu iznimne uspjehe u Europi i svijetu”, prenosi HAVC izjavu producenta Hrvoja Osvadića ispred produkcijske kuće Petnaesta umjetnost.

Uz Devića i Osvadića, na filmu su između ostalih radili direktor fotografije filma Damian Nenadić te montažer Vanja Siruček. “Paviljon 6” u Veliku Britaniju i Sjevernu Irsku dolazi od rujna 2024. godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.