PočetnaVijestiU ovogodišnjem žiriju 6. AJB DOC-a i hrvatska producentica Vanja Jambrović

U ovogodišnjem žiriju 6. AJB DOC-a i hrvatska producentica Vanja Jambrović

-

Redatelj Vitalij Manski (Rusija), redateljica Bernadett Tuza-Ritter (Mađarska), producentica Vanja Jambrović (Hrvatska, Restart), kao i redatelj Nermin Hamzagić (Bosna i Hercegovina) te producent Mohamed Elmongy (Egipat) članovi su međunarodnog stručnog žirija 6. Festivala dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC). Spomenuti žiri odabrat će najbolji film natjecateljske selekcije ovogodišnjeg AJB DOC-a i glavnu nagradu, “AJB DOC Main Award”.

Kuriozitet je da su gotovo svi članovi žirija na prethodnim izdanjima Festivala prikazali svoje autorske dokumentarne filmove, a neki su čak i nagrađeni, uz izuzetak Al Jazeerinog predstavnika Mohameda Elmongyja.

“Ponosni smo na činjenicu da se autori i producenti iz godine u godinu vraćaju na AJB DOC Film Festival u različitim ulogama. To samo po sebi govori o našem ulaganju u festival, pažnji koju pridajemo učesnicima, producentima i ljudima koji ga čine”, izjavio je direktor Festivala Edhem Fočo.

Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici AJB DOC-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.