PočetnaVijestiOtvorene prijave za 10. STIFF

Otvorene prijave za 10. STIFF

|

Međunarodni studentski filmski festival – STIFF poziva autore da do 30. lipnja prijave svoje filmove i umjetničke radove na deseto izdanje festivala koje će se održati od 22. do 26. studenog 2022. u Rijeci.

Tematski fokus ovogodišnjeg izdanja festivala bit će “Desetljeće”, budući da je 2023. godina u kojoj festival obilježava deset godina postojanja. Organizatori se žele osvrnuti na promjene, turbulencije, izazove i sazrijevanja koji su pratili ovaj period u svijetu i našim svakodnevnim životima, te na koje načine film i umjetnost odgovaraju i daju smisao nikad brže mijenjajućem zeitgeistu.

Za filmski program STIFF-a mogu se prijaviti studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2021. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te za eksperimentalne filmove. Nije nužno da filmovi direktno odgovaraju na temu festivala. Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem FilmFreeway platforme do 30.6.2023.

S naglaskom na suvremene umjetničke prakse, izložbeni program festivala pod nazivom “Démodé” okuplja umjetnike iz cijelog svijeta koji svojim radom propituju značajne pojave društvene, političke, ali i intimne svakodnevice.

Prijave su otvorene za audiovizualne medije, izvedbe, participativne radove i upute, digitalne radove (GIF, mem, NFT, računalna grafika, 3D objekti, video igre, web stranice, aplikacije, video), instalacije, interaktivne objekte, strojeve, kao i sonična i tekstualna djela koja se mogu interpretirati u izložbenom ili javnom prostoru baveći se temom “Desetljeća” u najširem smislu. Razne perspektive su dobrodošle, od društvenih ili intimnih do konceptualnih pristupa. Prijave za izložbeni program se vrše putem google obrasca na poveznici do 4.6. 2023.

Detaljnije informacije o natječajima i uvjetima prijave možete saznati na festivalskoj web stranici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.