PočetnaVijestiOtvorene prijave za 10. STIFF

Otvorene prijave za 10. STIFF

-

Međunarodni studentski filmski festival – STIFF poziva autore da do 30. lipnja prijave svoje filmove i umjetničke radove na deseto izdanje festivala koje će se održati od 22. do 26. studenog 2022. u Rijeci.

Tematski fokus ovogodišnjeg izdanja festivala bit će “Desetljeće”, budući da je 2023. godina u kojoj festival obilježava deset godina postojanja. Organizatori se žele osvrnuti na promjene, turbulencije, izazove i sazrijevanja koji su pratili ovaj period u svijetu i našim svakodnevnim životima, te na koje načine film i umjetnost odgovaraju i daju smisao nikad brže mijenjajućem zeitgeistu.

Za filmski program STIFF-a mogu se prijaviti studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2021. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te za eksperimentalne filmove. Nije nužno da filmovi direktno odgovaraju na temu festivala. Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem FilmFreeway platforme do 30.6.2023.

S naglaskom na suvremene umjetničke prakse, izložbeni program festivala pod nazivom “Démodé” okuplja umjetnike iz cijelog svijeta koji svojim radom propituju značajne pojave društvene, političke, ali i intimne svakodnevice.

Prijave su otvorene za audiovizualne medije, izvedbe, participativne radove i upute, digitalne radove (GIF, mem, NFT, računalna grafika, 3D objekti, video igre, web stranice, aplikacije, video), instalacije, interaktivne objekte, strojeve, kao i sonična i tekstualna djela koja se mogu interpretirati u izložbenom ili javnom prostoru baveći se temom “Desetljeća” u najširem smislu. Razne perspektive su dobrodošle, od društvenih ili intimnih do konceptualnih pristupa. Prijave za izložbeni program se vrše putem google obrasca na poveznici do 4.6. 2023.

Detaljnije informacije o natječajima i uvjetima prijave možete saznati na festivalskoj web stranici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.