PočetnaNajave"Slučajno kino": "Polazište za čekanje" Maše Drndić

“Slučajno kino”: “Polazište za čekanje” Maše Drndić

-

U 2022. godini Liburnia Film Festival slavi dvadeseto zdanje festivala, pa će organizator festivala, Udruga LFF, tim povodom u sklopu programa “Slučajno kino” – malih skrovitih projekcija u Rijeci – prikazati neke od pobjedničkih filmova Liburnia Film Festivala. Prvi je na rasporedu dokumentarac “Polazište za čekanje” (Filmaktiv, 2013.) redateljice Maše Drndić, dobitnik nagrade za najbolji regionalni film 11. LFF-a.

Protagonist filma autobusna je stanica Žabica, slijepo crijevo Rijeke, kolodvor koji je premalen za potrebe razvijenog grada, njegovo vječito privremeno rješenje. Lica radnika, putnika i prolaznika vode nas kroz taj dnevni boravak grada, maketu funkcionirajućeg kaosa, jednu posve neobičnu zajednicu koja na autentičan način krpa rupe dotrajalog sistema, sizifovski se kotrljajući kroz dan.

U vremenu kad Grad Rijeka najavljuje prodaju zemljišta Žabice i planira riješiti problem autobusnog kolodvora “jednom za svagda”, “Polazište za čekanje” testament je vremena koje – još uvijek živimo.

Projekcija “Polazišta za čekanje” održat će se u Vodovodnoj ulici br. 37 u Rijeci, u subotu, 25. lipnja od 21 sat. Ulaz je slobodan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije