PočetnaVijestiProdužene prijave za 9. Međunarodni studentski filmski festival - STIFF

Produžene prijave za 9. Međunarodni studentski filmski festival – STIFF

|

9. Međunarodni studentski filmski festival – STIFF poziva vizualne umjetnike, dizajnere zvuka, performere, te pojedince i kolektive iz ostalih kreativnih disciplina (informatičare, programere, pisce…) koji se bave temom IGRE da prijave svoje radove na izložbeni program 9. STIFF festivala.

Rok za prijavu produžen je do 3. lipnja 2022. godine.

Posljednjih osam godina STIFF festival razvijao je bogat popratni program koji dodatno razrađuje i komplementira tematski fokus glavnog filmskog programa. S naglaskom na suvremene umjetničke prakse, STIFF-ov izložbeni program okuplja umjetnike iz cijelog svijeta koji se bave relevantnim društvenim, političkim i intimnim aspektima svakodnevice.

Ove godine festival posebnu pažnju posvećuje temi IGRE. Izložba želi okupiti međunarodne autore čiji radovi propituju značenje igre u suvremenom načinu života, koriste igru kao oblik komunikacije ili pak pozivaju publiku na interakciju s radovima. Kao popratni program STIFF festivala, multimedijalna izložba teži pružiti posebno senzorno iskustvo koje će istražiti i obogatiti temu igre. Festival traži radove koji će angažirati publiku i afirmirati iskustvo umjetnosti kao fizičko iskustvo.

Prijave se vrše putem google obrasca na poveznici. Više saznajte na festivalskoj web stranici. Za sva pitanja obratite se na [email protected].


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.

Fotopokret i kinostazis Abbasa Kiarostamija

U drugom tekstu esejističkog serijala "Mineur/majeur" bavimo se manje poznatim filmovima iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija.

“The History of Time Travel” – Pseudodokumentarac u slobodnoj formi

"The History of Time Travel" Rickyja Kennedyja iz 2014. godine u narativ uvodi fiktivno znanstveno otkriće, točnije motiv vremenskog stroja.