PočetnaVijestiOtvorene prijave za 9. STIFF

Otvorene prijave za 9. STIFF

-

Nakon osam uspješnih izdanja i više od 400 prikazanih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta, STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje filmove na deveto izdanje koje će se održati od 24. do 27. studenog 2022. u Rijeci.

Za Natjecateljski program STIFF-a mogu se prijaviti studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2020. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te eksperimentalne filmove.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem platforme Film Freeway.

STIFF Film Festival je kao i uvijek otvoren po pitanju sadržaja, stoga organizatori primaju filmove različitih tematskih preokupacija, no ove godine će posebna pažnja biti posvećena IGRI. Želja je istražiti načine ljudskog djelovanja koji nemaju temelj u svrhovitosti, no također i dvojaku prirodu igre kao slobodne i spontane aktivnosti, te aktivnosti s propisanim setom ograničenja i dozvoljenih poteza.

Koliko nam je dozvoljeno da se igramo u svakodnevnom životu i čija su pravila igre? Koje su to igre koje igramo kao odrasli ljudi i da li nas one sputavaju ili oslobađaju? Zaobilazimo li pravila igre kad stvaramo filmove, vodimo ljubav, spremamo ručak ili ulazimo u odnose i što naše kreacije govore o nama? Želja organizatora je reafirmirati ozbiljnost igre kao aktivnosti kroz koju učimo o sebi i o svijetu, pritom zadržavajući imperativ užitka i kreacije.

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima. Prijave se primaju sve do 30. svibnja 2022. godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije