PočetnaVijestiOtvorene prijave za 20. Liburnia Film Festival

Otvorene prijave za 20. Liburnia Film Festival

-

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u programu 20. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 22. do 26. kolovoza 2022. godine u Opatiji.

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2021. ili 2022. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Filmovi u hrvatskoj koprodukciji bit će prihvaćeni ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.

Natječaj je otvoren od 7. veljače do 20. svibnja 2022. godine.

Prijaviti se može putem online prijavnice na web stranicama festivala. Na istom se mjestu nalaze i Pravila za prijavu filma.

Liburnia Film Festival najdugovječniji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj, i jedini koji isključivo prikazuje svjetske, regionalne i hrvatske premijere domaćih autora. Odvija se krajem kolovoza, prvih trinaest godina u lučici u Ičićima, a od 2016. godine na ljetnoj pozornici u Opatiji. Osim filmskih projekcija, festival uključuje i edukacijski program iz dokumentarnog filma, case studyje i masterclasse poznatih dokumentarista, koncerte, najavne festivalske projekcije te turneju najboljih dokumentaraca s prethodnog izdanja u petnaest hrvatskih gradova. Peteročlani međunarodni žiri bira ukupno šest nagrada (najbolji film, režija, montaža, dizajn zvuka, kamera, najbolji regionalni film), a jednu publika.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije