PočetnaNajave"Na njezinim plećima" Alexandrije Bombach na programu Al Jazeere Balkans

“Na njezinim plećima” Alexandrije Bombach na programu Al Jazeere Balkans

-

Al Jazeera Balkans ovaj je tjedan počela prikazivanje prvog od dva nastavka dokumentarnog filma “Na njezinim plećima” / “On Her Shoulders” (2018) američke redateljice Alexandrije Bombach. Hrvatska publika film je mogla prvi put vidjeti prije tri godine na ZagrebDoxu, a u njemu Nadia Murad, Jezitka koja je preživjela seksualno ropstvo u ISIL-u i svjedočila smrti svojih najbližih, govori o strahotama koje je proživjela. Prvi dio dokumentarca još je na rasporedu u četvrtak (7.10. u 9 sati), petak (8.10. u 10 sati) i nedjelju (10.10. u 13.05 sati i 2 sata ujutro).

U petak (8.10. u 17.05 sati) će pak biti prikazan film “The Campaign Against the Climate” (“Kampanja protiv klime”, 2020.) danskog autora Madsa Ellesøea, koji razotkriva detaljno zataškavanje poricatelja klimatskih promjena moćnika iz naftne industrije i njihovih donatora.

Nedjelja (10.10. u 19.05 sati) donosi dokumentarac “Zubandan” (2018) bh. redatelja Armina Čolakovića. Tri godine nakon rata, 5. lipnja 1998. godine na Olimpijskom stadionu Koševo odigrano je finale prvog play-offa za nogometnog prvaka Bosne i Hercegovine između Željezničara i Sarajeva. Ovo je priča o sarajevskim nogometašima, koji nisu izgubili volju za ozbiljnim bavljenjem sportom ni u najtežim ratnim vremenima.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije