PočetnaVijestiOtvorene prijave za Školu dokumentarnog filma

Otvorene prijave za Školu dokumentarnog filma

-

Zasnovana na ideji da je filmski medij danas dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma, Škola dokumentarnog filma iz godine u godinu pomaže svojim polaznicima/cama usvojiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na sudjelovanju i aktivnoj participaciji.

Za razliku od tradicionalnog načina podučavanja filma, koji proces razlaže na odvojene faze i postupke, u Restartovoj Školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti. Polaznici prolaze jedinstveni program i stječu znanja i vještine iz osnova snimanja te korištenja pripadajuće opreme, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije.

Vježbe i predavanja organizirane su u većim i manjim grupama, radu u parovima te individualnom radu, a posebnu pažnja posvećuje se analizi različitih filmova i filmskih postupaka. Pet osnovnih vježbi nadopunjene su nizom manjih zadataka za razvoj tehničkih vještina, percepcije, kreativnosti i kritičkog mišljenja.

Za pohađanje Škole dokumentarnog filma nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, kao ni poznavanje tehnike proizvodnje filma. Za prijavu je potrebna jaka motivacija i želja za nastavkom bavljenja filmom po završetku Škole. Poželjno je osnovno poznavanje rada na računalu na koji se može instalirati program za montažu te po mogućnosti kameru s kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel….).

Posebna vrijednost Škole je generacijsko miješanje grupa čime dolazi do izražaja širok raspon stavova i pozicija koje dodatno potiču diskusiju, razmjenu, solidarnost, suradnju, intergeneracijsko učenje i dijeljenje. Upravo iz tog razloga su su kao polaznici dobrodošli svi od 18 godina nadalje.

Redovni predavači Škole dokumentarnog filma su: Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Borna Buljević, Katerina Duda, Ana Hušman, Vanja Jambrović, Bojan Mrđenović, Dinka Radonić, Oliver Sertić i Nebojša Slijepčević, te gostujući međunarodni predavači.

Rok za prijave je 9. rujna 2021., detalje možete provjeriti na sljedećoj poveznici, a sve dodatne informacije dobivaju se po prijavi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije