PočetnaNajave14. Gledalište Kinokluba Zagreb

14. Gledalište Kinokluba Zagreb

-

Gledalište, godišnji festival filmova članova Kinokluba Zagreb, održat će se od 14. do 16. svibnja u Kinu Tuškanac. Kinoklub Zagreb, najstariji kinoklub u Hrvatskoj i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća kratkih filmova, na četrnaesti po redu Gledalištu, od 14. do 16. svibnja u Kinu Tuškanac predstavit će svoju godišnju filmsku produkciju. Na Gledalištu će se prikazati svi filmovi članova KKZ-a snimljeni u 2020. godini. Usprkos pandemijskim uvjetima, kinoklubaši su u prošloj godini uspjeli snimiti više od 70 amaterskih filmova svih rodova i žanrova.

Gledalište će početi svečanim otvaranjem i prvom natjecateljskom projekcijom u petak, 14. svibnja u 19 sati. Filmovi će se prikazivati u projekcijskim blokovima u 17, 19 i 21 sat u kinu Tuškanac. Tročlani veliki žiri dodijelit će Nagradu “Maksimilijan Paspa” za najbolji amaterski film u 2020. godini. Članovi žirija bit će Valentina Lončarić, Hrvoslava Brkušić i Ivor Glavaš.

Nagradu kritike dodijelit će članovi žirija kritike kojeg čine polaznici Radionice filmske kritike i analize u KKZ-u. Ove godine to su Andre Posmodi, Nikola Fabijanić i Jerko Stjepanović.

Nagrađeni filmovi bit će prikazani u nedjelju, 16. svibnja u 21 sat.

U popratnom programu tijekom Gledališta, u subotu u 11 sati u dvorištu KKZ-a održat će se radionica “Put kratkog filma” koju će voditi Matej Merlić. Prijave su otvorene do petka 14. svibnja, a prijaviti se možete na sljedećem linku.

U nedjelju u 17 sati održat će se projekcija i predstavljanje projekta restauracije filmova Tatjane Ivančić. Filmove i projekt će predstaviti Petra Belc, voditeljica Odsjeka baštine KKZ-a koja je osmislila i vodila projekt rastauracije filmova te Vjeran Pavlinić iz Hrvatskog državnog arhiva – Hrvatske Kinoteke. Tatjana Ivančić pionirka je ženskog stvaralaštva u kontekstu hrvatskog amaterskog i eksperimentalnog filma te jedna od najproduktivnijih autora Kinokluba Zagreb.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije