PočetnaVijestiHrvatska ovogodišnja partnerska zemlja Doclisboinog industrijskog programa

Hrvatska ovogodišnja partnerska zemlja Doclisboinog industrijskog programa

-

Hrvatska će biti ovogodišnji partner poznatog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Doclisboa. Svake godine tamošnji industrijski program Nebulae odabire zemlju partnera, predstavljajući pripadajuće filmske profesionalce i doku-projekte u razvoju. Ove godine ta je čast pripala našoj zemlji, dok rok za prijavu projekata ističe 1. srpnja.

“Iznimno nam je drago da je Hrvatska izabrana za partnersku zemlju ovogodišnjeg industrijskog programa ugledne Doclisboe. Veselimo se suradnji s kolegama iz Portugala, kao i iz cijelog svijeta. Uvjereni smo da će se hrvatski filmaši odazvati u velikom broju na poziv za sudjelovanje na Nebulaei te će tako iskoristiti priliku za razvoj svojih projekata, umrežavanje sa stručnjacima iz cijelog svijeta i daljnje kontinuirano usavršavanje”, prenosi HAVC-ova stranica riječi svojeg ravnatelja, Chrisa Marcicha.

Nebulae će se ove godine održati u hibridnom obliku (uživo i online), i to od 21. do 31. listopada ove godine. Ovaj industrijski dio programa sadržava događaje posvećene umrežavanju filmskih profesionalaca, prezentacije te pitching sesije za hrvatske projekte u razvoju. Sve u svrhu predstavljanja odabranih projekata međunarodnim producentima, selektorima, distributerima i ostalim zainteresiranim stranama.

Program je otvoren samo za projekte hrvatskih redatelja, hrvatske produkcije i/ili koprodukcije svih dužina i u svim fazama razvoja, čija umjetnička filmska obilježja odražavaju stajališta svojih autora te projekte sa snažnim uporištem u stvarnosti koji istovremeno predstavljaju promišljanje o potencijalu i granicama dokumentarističke matrice i eksperimentiranje s njom.

Prijave moraju biti poslane na adresu [email protected], a detalje možete doznati na HAVC-ovoj službenoj stranici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije