PočetnaVijestiHrvatska ovogodišnja partnerska zemlja Doclisboinog industrijskog programa

Hrvatska ovogodišnja partnerska zemlja Doclisboinog industrijskog programa

-

Hrvatska će biti ovogodišnji partner poznatog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Doclisboa. Svake godine tamošnji industrijski program Nebulae odabire zemlju partnera, predstavljajući pripadajuće filmske profesionalce i doku-projekte u razvoju. Ove godine ta je čast pripala našoj zemlji, dok rok za prijavu projekata ističe 1. srpnja.

“Iznimno nam je drago da je Hrvatska izabrana za partnersku zemlju ovogodišnjeg industrijskog programa ugledne Doclisboe. Veselimo se suradnji s kolegama iz Portugala, kao i iz cijelog svijeta. Uvjereni smo da će se hrvatski filmaši odazvati u velikom broju na poziv za sudjelovanje na Nebulaei te će tako iskoristiti priliku za razvoj svojih projekata, umrežavanje sa stručnjacima iz cijelog svijeta i daljnje kontinuirano usavršavanje”, prenosi HAVC-ova stranica riječi svojeg ravnatelja, Chrisa Marcicha.

Nebulae će se ove godine održati u hibridnom obliku (uživo i online), i to od 21. do 31. listopada ove godine. Ovaj industrijski dio programa sadržava događaje posvećene umrežavanju filmskih profesionalaca, prezentacije te pitching sesije za hrvatske projekte u razvoju. Sve u svrhu predstavljanja odabranih projekata međunarodnim producentima, selektorima, distributerima i ostalim zainteresiranim stranama.

Program je otvoren samo za projekte hrvatskih redatelja, hrvatske produkcije i/ili koprodukcije svih dužina i u svim fazama razvoja, čija umjetnička filmska obilježja odražavaju stajališta svojih autora te projekte sa snažnim uporištem u stvarnosti koji istovremeno predstavljaju promišljanje o potencijalu i granicama dokumentarističke matrice i eksperimentiranje s njom.

Prijave moraju biti poslane na adresu [email protected], a detalje možete doznati na HAVC-ovoj službenoj stranici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Still: A Michael J. Fox Movie” – U filmskom pokretu

Oskarovac Davis Guggenheim na tržište je izbacio svoj novi dokumentarac, "Still: A Michael J. Fox Movie" (2023).

16. Gledalište Kinokluba Zagrebu u Kinoteci

Od 31 svibnja do 2. lipnja u zagrebačkom Kinu Kinoteka održat će se 16. Gledalište Kinokluba Zagreb.

“Zalagaonica” Łukasza Kowalskog u hrvatskim kinima

U hrvatska kina stiže dokumentarni film "Zalagaonica" (2022) poljskog redatejla Łukasza Kowalskog.

“12:08 Istočno od Bukurešta” u Klubu Pulske filmske tvornice

U Klubu Pulske filmske tvornice danas će biti prikazan dokumentarni film "12:08 Istočno od Bukurešta" (2008) Corneliua Porumboiua.

16. Beldocs: Filmske topologije

Osobitost netom završenog, 16. Beldocsa (Beograd, 10. - 17.5.), možda je upravo inzistiranje na zasebnom srpskom natjecateljskom programu.

16. Subversive Film Festival: “Knit’s Island” – Koliko je ‘stvarna’ virtualna stvarnost

"Knit’s Island" (2023) pored primarne teme granice između stvarnosti i VR-a, istražuje vrlo aktualne teme izolacije i otuđenosti društva.

“Oeconomia” i drugi nastavak “Putinovih svjedoka” na Al Jazeeri Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans ovog će se tjedna prikazati prvi dio filma "Oeconomia", odnosno drugi "Putinovih svjedoka".

“Sakupljači bilja” Jumane Manne najbolji dokumentarac 16. Subversive Film Festivala

Dokumentarni film "Sakupljači bilja" (2022) redateljice Jumane Manne proglašen je najboljim dokumentarcem 16. Subversive Film Festivala.

Grand Prix 32. Dana hrvatskog filma dokumentarcu “Horror Vacui” Borisa Poljaka

Grand Prix 32. Dana hrvatskog filma pripao je dokumentarcu "Horror Vacui" (Hrvatski filmski savez, 2023.) Borisa Poljaka.

32. Dani hrvatskog filma: “Punim plućima” – Bez slatkorječivosti

Studentski dokumentarac Leile Elhoweris "Punim plućima" nadilazi "vježbovnost", govori o svekolikosti i budi pozitivne, konstruktivne porive.