PočetnaVijestiSvjetska premijera novog filma Renate Poljak na 67. Oberhausenu

Svjetska premijera novog filma Renate Poljak na 67. Oberhausenu

-

Od 1. do 10. svibnja održat će se 67. izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu, jednog od najvažnijih svjetskih filmskih manifestacija vezanih za kratki filmski metar. Ove će godine zbog koronavirusa festival biti održan i u hibridnom obliku: uz online projekcije, filmove će gledatelji moći pogledati i u kinodvoranama, od 5. do 10. svibnja. Pobjednik natjecateljske konkurencije (Velika nagrada Grada Oberhausena / Grand Prize of the City of Oberhausen) automatski ispunjava uvjete za oskarovsku nominaciju u kategoriji kratkometražnog filma.

Od hrvatskih ostvarenja bliskih doku-rodu, ponovno ćemo imati predstavnika upravo u spomenutoj natjecateljskoj konkurenciji, koju popunjava ukupno 45 filmskih ostvarenja. Riječ je o svjetskoj premijeri dokumentarno-eksperimentalnog filma “Split” (REA, 2021.) Renate Poljak, koja treću godinu zaredom ima film u natjecateljskom dijelu Oberhausena. Najnovije filmsko djelo hrvatske autorice intimna je priča o razvodu koji se dogodio u njenom rodnom Splitu, i dvoje ljudi čije se putevi razilaze.

Produkciju, scenarij i režiju “Splita” potpisuje Renata Poljak, fotografiju Boris Poljak, montažu Jan Klemsche, oblikovanje zvuka Iva Ivan te glazbu Ivan Arnold.

Opširnije o 67. Oberhausenu pročitajte na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije