PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: Dokumentarci o "školi za muževe" u Sierra Leoneu, mentalnim...

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o “školi za muževe” u Sierra Leoneu, mentalnim bolestima i pokretnoj indijskoj bolnici

-

Ovotjednu najavu programa Al Jazeere Balkans započinjemo filmom koji danas (ponedjeljak, 28.12.) u 17.05 sati dolazi na male ekrane – “The Husband School” (“Škola za muževe”, 2019.) britanskog autora Sama Liebmanna prati Pidiju Joseph Allieu u njenoj misiji iskorjenjivanja seksualnog nasilja u Sierra Leoneu. Ona, naime, podučava tamošnje muškarce kako bi bolje razumjeli žene te posljedice svojih stavova i djela.

Srijeda (30.12. u 17.05 sati) je vrijeme za film “Mental Illness: Breaking the Silence” (“Mentalne bolesti: Prekidamo tišinu”, 2015.) Al Jazeerine novinarke Victorije Baux koja većinu života živi i radi u inozemstvu. Jedan od razloga odlaska od obitelji je i težak oblik depresije njene majke, a u razgovoru s prijateljima Victoria saznaje da i mnogi od njih pate od istih problema.

U subotu (2.1.2021. u 17.05 sati) će pak biti prikazan dokumentarni film “India’s Hospital Train” (“Indijska bolnica na točkovima”, 2018.) o indijskim liječnicima koji su odlučili osnovati pokretnu bolnicu u vlaku. U Indiji na više od tisuću pacijenata brine jedan liječnik, a mnogi građani ne mogu sebi priuštiti odlazak na pregled.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije