PočetnaNajave"Online masterclass" Alexandera Nanaua

“Online masterclass” Alexandera Nanaua

-

Restart u suradnji s Human Rights Film Festivalom i platformom Rplus organiziraju online masterclass rumunjskog autora Alexandera Nanaua, prošlotjednog dobitnika tzv. europskog Oscara, nagrade Europske filmske akademije u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma. Nanauova filmografija ispunjena je fascinatnim likovima, pa će se u masterclassu pričati o njegovim metodama rada s likovima u dokumentarnoj formi.

Nanau je višestruko nagrađeni filmaš (“Svijet prema Ionu B.” – Emmy 2010. godine; “Toto i njegove sestre” – nominiran za Europsku filmsku nagradu 2015. i šesnaest međunarodnih festivalskih nagrada). Njegov najnoviji dugometražni dokumentarni film “Colectiv” / “Collective” (2019) premijerno je prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu prošle godine, a osvojio je četrnaest međunarodnih nagrada na prestižnim filmskim festivalima, prošli tjedan i onu Europske filmske akademije za najbolji europski dokumentarni film 2020. godine.

Masterclass će se održati online u četvrtak, 17.12. od 18 do 20 sati, a moderirat će ga redatelj Igor Bezinović. Sve što je potrebno kako bi pratili masterclass je uključiti su u točno vrijeme na sljedeću poveznicu. Ovaj događaj će biti interaktivan, pa će gledatelji moći postavljati pitanja Alexanderu Nanauu na chatu ispod Facebook streaminga. Na autorov zahtjev masterclass neće biti dostupan za naknadno gledanje, već samo u terminu live streaminga.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije