Početna Najave "Online masterclass" Alexandera Nanaua

“Online masterclass” Alexandera Nanaua

-

Restart u suradnji s Human Rights Film Festivalom i platformom Rplus organiziraju online masterclass rumunjskog autora Alexandera Nanaua, prošlotjednog dobitnika tzv. europskog Oscara, nagrade Europske filmske akademije u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma. Nanauova filmografija ispunjena je fascinatnim likovima, pa će se u masterclassu pričati o njegovim metodama rada s likovima u dokumentarnoj formi.

Nanau je višestruko nagrađeni filmaš (“Svijet prema Ionu B.” – Emmy 2010. godine; “Toto i njegove sestre” – nominiran za Europsku filmsku nagradu 2015. i šesnaest međunarodnih festivalskih nagrada). Njegov najnoviji dugometražni dokumentarni film “Colectiv” / “Collective” (2019) premijerno je prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu prošle godine, a osvojio je četrnaest međunarodnih nagrada na prestižnim filmskim festivalima, prošli tjedan i onu Europske filmske akademije za najbolji europski dokumentarni film 2020. godine.

Masterclass će se održati online u četvrtak, 17.12. od 18 do 20 sati, a moderirat će ga redatelj Igor Bezinović. Sve što je potrebno kako bi pratili masterclass je uključiti su u točno vrijeme na sljedeću poveznicu. Ovaj događaj će biti interaktivan, pa će gledatelji moći postavljati pitanja Alexanderu Nanauu na chatu ispod Facebook streaminga. Na autorov zahtjev masterclass neće biti dostupan za naknadno gledanje, već samo u terminu live streaminga.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.